Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-16

Intervju: "Hoppas omsätta över 200 miljoner om fem år"

Detta är en betald analys på uppdrag av Flowscape Technology utförd av Analysguiden

SaaS-bolaget Flowscape växte med nära 20 procent i fjol trots pandemin. I en intervju med Analysguiden talar vd Peter Reigo om bolagets höga tillväxtambitioner framåt.

Pandemin under 2020/2021 har lett till ett förändrat arbetsliv, där ökat hemarbete blivit en stor trend. Mycket talar också för att det ökade hemarbetet kommit för att stanna, en utveckling som spelar mjukvarubolaget Flowscape i händerna.

- Framöver lär fler övergå till flexibla arbetsplatser där de anställda inte har en egen plats. Då behövs digitala lösningar som vårt system som optimerar användningen av kontoren, såväl nyttjandet av lokalerna som de anställdas tid, säger Peter Reigo, vd på Flowscape.

Beloppen kunderna kan spara på minskade lokalkostnader är stora. En av Flowscapes kunder i New York kunde efter installationen av Flowscapes system se att beläggningen på kontoret bara var cirka 50 procent. Med cirka 1 000 anställda och en total lokalkostnad på 250 miljoner ger det en enorm besparingspotential.

- Den kunden kan i bästa fall spara 125 miljoner per år i minskade lokalkostnader. Samtidigt betalar de 700 000 kr per år för vårt system, så det är ju ett väldigt bra business case för dem, säger Peter Reigo.

Så sent som i oktober i fjol öppnade Flowscape sitt första kontor i USA, i San Francisco.

- Vi har redan 25 installationer i Nordamerika och vår säljchef där är ganska säker på att det kommer fler affärer innan sommaren, säger Peter Reigo.

Vid sidan av fortsatt expansion i Nordamerika siktar Flowscape även på att växa i Europa under 2021.

- Vårt mål är att vi i slutet av 2021 ska ha minst en kund och minst en partner i alla stora europeiska länder.

På sikt är ambitionerna för bolaget, som under 2020 omsatte 32 miljoner kronor, högt ställda.

- Om fem år hoppas jag att vi passerat 200 miljoner i omsättning. Marknadspenetrationen på den här typen av system är låg, säkert under 1 procent. Men om fem år tror jag det är mer av en självklarhet med den här typen av system. Det är inte vettigt att sitta med halvtomma kontor eller att anställda ska spilla tid på att hitta lediga platser och kollegor.

Se hela intervjun här.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.