Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-17

Invent Medic Sweden: Invent Medic erhåller besked om patentgodkännande i USA

Invent Medic har erhållit besked om kommande godkännande av en patentansökan i USA för bolagets produkt Efemia kontinensstöd. Patentet är giltigt till och med år 2039.

Den aktuella patentansökan (17/046,706) beskriver den nuvarande versionen av Efemia kontinensstöd, inklusive hur produkten har vidareutvecklats sedan grundpatentet (som redan är godkänt i USA) med bibehållen effekt. Dagens besked utgör därmed en viktig förstärkning av patentskyddet för Efemia kontinensstöd på en av bolagets viktigaste marknader.

- Den här förstärkningen av vårt patentskydd i USA för Efemia kontinensstöd är glädjande för vår pågående etableringsprocess på denna marknad. Det bidrar bland annat till en förbättrad position när det blir dags att gå från samtal till förhandlingar med potentiella affärspartners i USA, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Besked om kommande patentgodkännande ("notice of allowance") innebär att patentverket avser att godkänna den aktuella patentansökan. Innan slutgiltigt patent kan meddelas kvarstår några få administrativa åtgärder inklusive betalning av patentavgift.

För information om Invent Medic Sweden AB, vänligen kontakta

Karin Bryder, VD
Telefon: 0723 811 710
E-post: info@inventmedic.com 

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.