Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-13

Investor AB håller Kapitalmarknadsdag

Vid dagens Kapitalmarknadsdag som börjar klockan 12.30 kommer Investor att:

  • Ge en uppdatering av sina strategiska prioriteringar och modell för engagerat ägande
  • Presentera bolagen inom Patricia Industries och där Mönlycke kommer att bekräfta fortsatt starkt tillväxt under oktober 2020
  • Bekräfta att styrelsen har beslutat att inte föreslå en andra utdelning utöver utdelningen om 6,9 mdr kronor eller 9 kronor per aktie som betalades i juni 2020.

Årets Kapitalmarknadsdag hålls virtuellt och medverkar gör VD Johan Forssell, CFO Helena Saxon och andra medlemmar av Investors ledning. Patricia Industries-bolagens VD:ar kommer också att delta liksom Zlatko Rihter, Mölnlyckes tillträdande VD, som kort kommer att presentera sig.

"Investor gick in i krisen med en stark finansiell position och jag är imponerad av hur ledningarna i våra bolag har hanterat detta utmanade år. Vi är fullt fokuserade på att även framöver skapa värde. Vi har en bevisad ägarmodell, marknadsledande bolag med hög exponering mot accelererande trender och ett starkt industriellt nätverk som bidrar till fortsatt värdeskapande", kommenterar Johan Forssell, Investors koncernchef och VD. 

I juni 2020 betalade Investor 6,9 mdr kronor, motsvarande 9 kronor per aktie, i utdelning till aktieägarna. Styrelsen har nu utvärderat möjligheterna till en andra utdelning med hänsyn till utdelningsbesluten i portföljbolagen. Efter att ha tagit dessa i beaktande samt till den ökade smittspridningen av covid-19 i många regioner, har styrelsen beslutat att inte föreslå en andra utdelning och kommer därmed inte att kalla till en extrastämma.

Investors utdelningspolicy kvarstår. Den innebär att en hög andel av mottagna utdelningar från Noterade Bolag vidareutdelas samt att en distribution sker till aktieägarna från övriga nettotillgångar som motsvarar en direktavkastning i linje med aktiemarknadens. Ambitionen är att generera en stadigt stigande utdelning. 

Agenda och presentationer kommer att finnas tillgängliga på Investors webbsida, investorab.com, innan Kapitalmarknadsdagen börjar klockan 12:30. Sändningen beräknas vara avslutad cirka klockan 15:30. För att delta går det bra att registrera sig via investorab.com.
 

För ytterligare information:

Viveka Hirdman-Ryrberg, Kommunikationsdirektör och chef Hållbarhet:
070-550 35 00
viveka.hirdman.ryrberg@investorab.com
Magnus Dalhammar, IR-ansvarig:
0735-24 21 30
magnus.dalhammar@investorab.com

Författare Investor

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.