Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-03-28

Investor: Patricia Industries finansierar strategiskt tilläggsförvärv inom Piab Group

Piab Group, en ledande tillverkare av grip- och transportlösningar, har förvärvat COVAL, en global leverantör av komponenter och system inom vakuumautomation. Med över 35 års erfarenhet tillför COVAL en omfattande portfölj av premiumprodukter, mycket erfarna och kompetenta medarbetare, ett starkt varumärke känt för högsta kvalitet, och många nya kunder till Piab, exempelvis inom fordons-, livsmedels- och förpackningsindustrin.

För 12-månadersperioden per den 31 december 2022 uppgick COVAL:s omsättning och justerade EBITDA till cirka 23 MEUR respektive 5 MEUR. Förvärvet kommer att finansieras med 20 MEUR i eget kapital från Patricia Industries, likvida medel från Piab och externa lån. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkoren för transaktionen.

"Att växa våra fantastiska plattformsföretag inom Patricia Industries är högt prioriterat för oss och jag är mycket glad över att våra företag fortsätter att genomföra tilläggsförvärv ur den starka pipeline vi har", kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell.

"Vi är mycket nöjda med att slutföra detta strategiska tilläggsförvärv inom Piab. Förvärvet stärker Piabs produktportfölj och geografiska närvaro. Vi ser betydande möjligheter för den kombinerade verksamheten att driva fortsatt lönsam tillväxt", säger Christian Cederholm, Head of Patricia Industries.

Om Patricia Industries
Patricia Industries är en långsiktig ägare som investerar i företag och arbetar för att varje företag ska uppnå sin fulla potential. Patricia Industries är en enhet inom investmentbolaget Investor AB, vars huvudägare är Wallenbergstiftelserna.

Om Piab Group
Piab Group utvecklar automation genom progressiva grip- lyft- och transportlösningar sedan 1951. Piabs vision är en automatiserad värld där inga resurser slösas bort och inga människor skadas. Med mer än 1 000 anställda är Piab en global organisation som servar kunder i mer än 100 länder genom ett nätverk av dotterbolag och distributörer.

Om COVAL
COVAL erbjuder kunder och användare lösningar inom vakuumhantering som hjälper dem att uppnå sina lönsamhets-, produktivitets-, kvalitets-, säkerhets- och miljömål. Erbjudandet inom vakuumkoppar, pumpar och gripdon bidrar till ökad säkerhet och produktivitet inom vakuumhantering av produkter av alla typer, storlekar och material.

För ytterligare information:

Viveka Hirdman-Ryrberg, Kommunikationsdirektör och chef Hållbarhet 
070-550 35 00
viveka.hirdman-ryrberg@investorab.com (viveka.hirdman.ryrberg@investorab.com)
Magnus Dalhammar, IR-ansvarig 
0735-24 21 30
magnus.dalhammar@investorab.com 

Författare Cision