Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-03

IPC: "PÅ RÄTT VÄG" ENLIGT PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljebolaget IPC slog överlag förväntningarna för det tredje kvartalet, höjde produktionsprognoserna och publicerade även sin första hållbarhetsrapport.

Det konstaterar Pareto i en kommentar med rubriken "Tar de rätta stegen för att uthärda motvindar".

Analyshuset sammanfattar IPC:s rapport som stark där produktionen, intäkterna, ebitda-resultatet och nettoresultatet kom in högre än både Paretos estimat, men också konsensus. En bidragande orsak till de bättre siffrorna är en snabbare produktionsupprampning för bolagets Kanada-verksamhet och "relativt starka" realiserade oljepriser, noterar analyshuset.

"Som ett resultat av detta skruvar bolaget upp produktionsprognosen, vilket vi bedömer kommer få marknaden att reagera positivt", skriver Pareto.

Vidare lyfter analyshuset fram att IPC för första gången publicerar sin hållbarhetsrapport som vittnar om målet att minska på sina utsläpp av växthusgaser i linje med det globala snittet till 2025. Det i sin tur är en 50 procents minskning jämfört med bolagets utsläpp för 2019. IPC nämnde detta mål första gången i samband med bolagets kapitalmarknadsdag i februari tidigare i år.

Pareto har köprekommendation på IPC med riktkursen 32 kronor.

Under tisdagsförmiddagen var aktien upp 0,8 procent till 14:43 kronor, något sämre än index.

Infront har ingen sammanställning av analytikerestimat för IPC.


Graf: Kursutveckling IPC sedan årsskiftet.

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.