Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-19

IRISITY: AVSER GENOMFÖRA RIKTAD NYEMISSION OM 50 MLN KR (NY)

(Tillägg: investerarna, kurs och citat från vd)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Irisity, som säljer intelligenta kameraövervakningslösningar, avser att genomföra en riktad nyemission om 50 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen är riktad till svenska institutionella investerare genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som inleds omedelbart på måndagskvällen.

Vid ett senare pressmeddelande anges investerarna att vara Tin Fonder, som tecknar för 30 miljoner kronor, Handelsbanken Fonder, för 15 miljoner, och Lannebo Fonder, för 5 miljoner. Teckningskursen var 20:30 kronor, vilket är vad aktien stängde vid på måndagen.

"Emissionslikviden från den riktade emissionen avses användas till fortsatta försäljnings-, utvecklings- och marknadsaktiviteter av bolagets säkerhetstjänster inom intelligent övervakning", skriver Irisity.

Den riktade emissionen kommer att vara villkorad av efterföljande godkännande av en extra bolagsstämma som planeras hållas den 5 november.

"Stärkta av detta, och genom kapitaltillskottet från den riktade nyemissionen, fortsätter vi nu arbeta kraftfullt för att accelerera marknadsetableringen av bolagets eftertraktade säkerhetslösningar, såväl i Sverige som internationellt", skriver vd:n Marcus Bäcklund.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.