Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-19

IRRAS erhåller kortfristig lånefinansiering om MSEK 30

Stockholm, 19 maj 2022 - IRRAS tillkännager idag att man erhållit en kortfristig lånefacilitet från Bacara Holdings, IRRAS huvudägare, som kontrolleras av Bolagets styrelseordförande Marios Fotiadis. Lånefaciliteten uppgår till MSEK 30 och kommer täcka löpande rörelsekostnader tills dess att Bolagets långsiktiga finansiering är säkerställd. Processen att säkerställa företagets kapitalbehov för de kommande 18 månaderna eller längre fortlöper. Den kortfristiga lånefaciliteten är ett säkerställt lån med en årlig ränta om 6,0%.

Om IRRAS

IRRAS är ett globalt hälso- och sjukvårdsföretag som fokuserar på att leverera innovativa medicinska lösningar för att förbättra livet för kritiskt sjuka patienter. IRRAS utformar, utvecklar och kommersialiserar produkter för neurointensivvård, som väsentligt förbättrar resultaten för patienterna och minskar den totala vårdkostnaden genom att avhjälpa komplikationer som är förknippade med nuvarande behandlingsmetoder. Företaget marknadsför och säljer sina breda och innovativa produktlinjer IRRAflow och Hummingbird ICP Monitoring till sjukhus över hela världen genom sin egen säljorganisation i USA och utvalda europeiska länder samt via ett internationellt nätverk av distributionspartners.

IRRAS har sitt huvudkontor i Stockholm, samt kontor i München, Tyskland och San Diego, Kalifornien, USA. Mer information finns på www.irras.com.

IRRAS AB är noterat på Nasdaq Stockholm (ticker: IRRAS).

För mer information, vänligen kontakta:

Sten Gustafsson
Director, Investor Relations
sten.gustafsson@irras.com
+46 102 11 5172

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 maj 2022 kl. 08.30 (CET).

Författare Cision