Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-02

ITAB: FORTSATT NEGATIV EFFEKT AV FÖRSÖRJNINGSSTÖRNINGAR ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efterfrågan på Itabs marknader har varit stark under det tredje kvartalet. Däremot fortsatte de negativa effekterna av de globala försörjningsstörningarna.

Det skriver Itabs vd Andréas Elgaard i rapporten för det tredje kvartalet.

"Av Itabs tre lösningsområden är det försäljningen inom Retail Interior och Retail Technology som utvecklats starkast. Det är här särskilt glädjande att se att koncernens satsningar inom erbjudanden för digitala och mer tekniska lösningar och som en konkurrenskraftig leverantör av helhetslösningar för den fysiska butiken hela tiden stärker vår marknadsposition", skriver han.

De snabba prisökningarna på råmaterial och andra insatsvaror har tillsammans med valutakursutvecklingen haft en negativ resultateffekt.

"Samtidigt fortsatte de negativa effekterna av de globala försörjningsstörningarna och deras påverkan på Itab och effektiviteten i vår produktion, logistik och installationer med komponent- och materialbrist på många håll att påverka resultatet negativt under det tredje kvartalet och vi vidtar kontinuerligt åtgärder för att kunna fortsätta serva våra kunder på bästa sätt", skriver han.
Författare Direkt-SE