Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-05

John Guidetti klar för AIK Fotboll

AIK Fotboll är överens med John Guidetti om ett "pre-contract" gällande ett avtal mellan parterna som gäller fr o m den 15 juli 2022 t o m den 31 december 2025. John Guidetti ansluter till AIK i sommar och är spelklar den 15 juli 2022.

- Att John ansluter till AIK kommer göra oss starkare både på kort och lång sikt. John har egenskaper och en personlighet som passar in väldigt bra i AIK som klubb samt vårt sätt att spela. Hans karaktär och vilja kommer stärka både laget som helhet och sina lagkamrater individuellt. John Guidetti, välkommen hem till AIK-familjen, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.
- Det känns bra att det äntligen är klart och riktigt skönt att vara hemma. Det är en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse och jag vill tacka alla otroliga AIK-supportrar för all kärlek under den senaste tiden. Vi är verkligen överallt och nu fyller vi Friends Arena, vamos! säger John Guidetti.
30-årige John Guidetti har spelat seniorfotboll i IF Brommapojkarna, Manchester City FC, Burnley FC, Feyenoord, Stoke City FC, Celtic FC, RC Celta de Vigo och Deportivo Alavés. Det har hittills blivit 68 landskamper för honom och 28 mål, varav 29 A-landskamper och tre mål. John vann U21-EM 2015 och var även med i den svenska truppen som spelade EM i Frankrike 2016 och VM i Ryssland 2018.
För en längre faktapresentation av John Guidetti, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande. AIK Fotboll kommer att bjuda in till en presskonferens då han är på plats. Nya bilder på honom finns hos AIK Fotbolls samarbetspartner Bildbyrån.
Denna information är sådan som AIK Fotboll AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 maj 2022, kl 16:00 (CET).
För mer information, kontakta:
Henrik Jurelius, sportchef (herr) AIK Fotboll
Mobil: 070 - 431 12 02
E-post: henrik.jurelius@aikfotboll.se

Författare Cision