Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-10

JOSAB: FÅR ORDER 8 TON AQUALITE TILL VATTENRENINGSVERK I UNGERN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Josab har fått en order om 8 ton Aqualite i Ungern som ska installeras i ett vattenreningsverk i staden Szentes.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Josab säljer materialet till en samarbetspartner som är leverantör till Alfödvíz Zrt som är driftsansvariga för vattenanläggningen i staden. Josab kommer även att ge teknisk support direkt till Alfödvíz i projektet.

Vattenanläggningen som byggdes med EU-bidrag använder i dag en annan zeolit, Turbidex, i reningen, vilket också installerats i många andra motsvarande anläggningar i Ungern.

Josab gjorde för två år sedan tester i egen regi, men även tillsammans med en mindre stad med Turbidex i deras vattenreningsanläggning, där Aqualite jämfördes med Turbidex.

"Testerna utvisade att vår Aqualite, på grund av annan komposition av mineraler, var hårdare och hade längre livslängd med bättre reningsegenskaper än Turbidex", skriver Josab.

Josab har identifierat ett 60-tal vattenreningsanläggningar i Ungern med det konkurrerande materialet i reningsprocessen. Målsättningen är att konkurrera och ta en stor del av detta segment för materialförsäljning med Aqualite. Den totala mängden material i dessa anläggningar uppgår enligt egna beräkningar till cirka 5.000 ton.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.