Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-01

K-FASTIGHETER: FÖRVÄRVAR FINJA PREFAB INOM BETONGELEMENT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av Finja Prefab som är en rikstäckande aktör inom prefabricerade betongelement med 550 anställda. Köpeskillingen är 530 miljoner kronor på skuldfri basis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

K-Fastigheter förvärvar även Finja Prefabs verksamhetsfastigheter på sex orter medan den sjunde arrenderas från Skanska. Köpeskillingen för denna del baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 378 miljoner kronor.

I affären ingår även förvärv av byggrätter i centrala Hässleholm för 22 miljoner kronor.

K-Fastigheter bedömer att det inte finns några materiella integrationskostnader och att förvärvet av Finja Prefab förväntas bidra positivt till K-Fastigheters rörelseresultat och vinst per aktie för 2021.

"Förvärvet av Finja Prefab är en viktig del i K-Fastigheters fortsatta tillväxtresa och vår strategi att bygga kostnadseffektiva egenutvecklade koncepthus i Sverige och Danmark. Betongelement är kritiska delar i våra koncepthus och står för en betydande del av den totala investeringen. Med nuvarande och kommande volymer måste vi ha kontroll över en större del av produktionskedjan för att kunna säkerställa leveranskapacitet, kvalitet och kostnadseffektivitet", säger Jacob Karlsson som är vd för K-Fast Holding.

Finja Prefabs omsättning uppgick under 2019 till drygt 1 miljard kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.