Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-20

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB: K2A emitterar ett seniort icke-säkerställt grönt obligationslån om 400 Mkr

- Vi är mycket nöjda med ett så varmt mottagande på den nordiska obligationsmarknaden i samband med vårt första gröna obligationslån som är en milstolpe och kapitaltillskottet kommer att bidra till en fortsatt hög investeringstakt. Vi är tacksamma för det stora intresset från institutionella investerare. En starkt bidragande orsak till det stora intresset är bolagets gröna profil vilket, för oss, är ett kvitto på att vårt hållbarhetsarbete också är värdeskapande. Det gröna obligationslånet tar oss ytterligare ett steg mot att bli Sveriges mest hållbara fastighetsbolag, kommenterar Johan Knaust, VD på K2A.

Nordea Bank Abp och Swedbank AB (publ) har gemensamt agerat arrangörer och s.k. bookrunners i samband med emissionen av de nya obligationerna. Emissionslikviden från obligationsemissionen kommer att användas i enlighet med det gröna ramverket, vilket innebär finansiering eller refinansiering av gröna fastigheter samt investeringar i energieffektiviseringar. Swedbank AB (publ) har agerat rådgivare avseende upprättandet av ramverket för gröna obligationer och Cicero Shades of Green har tagit fram en Second Opinion. Advokatfirman Lindahl har agerat legala rådgivare till K2A och Vinge har agerat legala rådgivare till arrangörerna.

För ytterligare information:

Johan Knaust, VD, 0707­400 450, johan.knaust@k2a.se
Christian Lindberg, vice VD, 070­723 39 48, christian.lindberg@k2a.se
Ulrika Grewe-Ståhl, CFO, 070-666 08 64, ulrika.grewestahl@k2a.se
Patrik Linzenbold, IR-chef, 070-825 26 30, patrik.linzenbold@k2a.se

Denna information är sådan insiderinformation som K2A Knaust & Andersson AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande klockan 16:35 den 20 augusti 2020.
 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.