Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-16

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB: K2A förvärvar bostäder i Uppsala för 470 Mkr

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Uppsala 50:1 och 50:2 från Midroc där 216 hyresbostäder samt ett LSS-boende med 6 bostäder kommer att utvecklas. Midroc kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A kommer därefter att tillträda fastigheterna efter färdigställande, vilket bedöms ske under andra halvåret 2023. Det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 470 Mkr, vilket är K2A:s största förvärv hittills. K2A har erlagt handpenning och resterande andel av köpeskillingen erläggs vid tillträde av de färdigställda fastigheterna. K2A:s avsikt är att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

Fastigheterna Uppsala 50:1 och 50:2 är belägna i området Östra Sala backe, cirka 3 km öster om Uppsala centralstation och länkar samman områdena Årsta och Sala backe. Projekten är en del av ett större utvecklingsområde i Uppsala där totalt 3 000 bostäder planeras att byggas, varav cirka 700 bostäder har färdigställts. De två projekt som K2A förvärvat benämns Konstnären och Norra Träpalatset och kommer efter färdigställande att bilda ett bostadskvarter med 4 byggnader i 4 till 10 plan. Kvarteret kommer utgöras av 216 hyresbostäder, ett LSS-boende, garage samt ett mindre antal lokaler. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan uppgår 11 350 kvm med ett hyresvärde om cirka 22 Mkr. Byggstart för projekten är planerad till första halvåret 2021 och projektet bedöms vara färdigställt under andra halvåret 2023.

Högsta miljöklassificering
Projekten kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver samtidigt som energiklassificeringen kommer att möta kravet Miljöbyggnad Guld. Byggnaderna kommer till mer än 50 procent att uppföras med trästomme och de färdigställda byggnaderna bedöms uppnå den högsta miljöklassen, mörkgrön, enligt K2A:s gröna ramverk.

- Det känns mycket bra att vi stärker K2A:s position i Uppsala, Sveriges fjärde största stad, i och med förvärvet av projekt Konstnären och Norra Träpalatset. Vi är också nöjda över att återigen göra en transaktion med Midroc som är en utvecklare av bostäder som delar K2A:s syn på kvalitet och hållbarhet. Att kunna förvärva ett projekt med högsta miljöklassificering är helt i linje med K2A:s ambition att bli Sveriges mest hållbara fastighetsbolag, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

-Detta utgör våra två första större bostadsprojekt i Uppsala, där vi har flera nya kommande projekt i vår portfölj. Vi är mycket glada att vi nu säljer ytterligare fastigheter till K2A som är en återkommande kund som också efterfrågar och uppskattar byggnader i trä. Midroc har i över 15 år utvecklat bostäder med stommar i trä. Förutom att bostäderna är hållbara ur miljösynpunkt så ger de också en god och hälsosam livsmiljö för de boende, säger Magnus Skiöld, styrelseordförande och transaktionsansvarig för Midroc.

För ytterligare information:

Johan Knaust, VD K2A, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Christian Lindberg, vice VD K2A, 070-723 39 48, christian.lindberg@k2a.se
Patrik Linzenbold, IR-chef K2A, 070-825 26 30, patrik.linzenbold@k2a.se

Denna information är sådan information som K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande klockan 13:20 den 16 november 2020.

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ.) är ett fastighetsbolag som äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Fastighets- och projektportföljen, inklusive markanvisningar, uppgår till cirka 6 800 bostäder. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är listad på Nasdaq Stockholm.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.