Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-17

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB: K2A överväger att emittera ett seniort icke-säkerställt grönt obligationslån i SEK

- K2A:s verksamhet präglas av en hög investeringstakt genom ett hållbart värdeskapande där obligationsmarknaden framgent förväntas utgöra ett viktigt komplement till traditionell bankfinansiering. K2A har alltid legat i framkant avseende hållbarhet där vi under andra kvartalet 2020 som första bolag i världen lanserade ett grönt ramverk för aktier. Härmed tar vi ytterligare ett steg i vår satsning med syfte att transparent redovisa bolagets klimatpåverkan genom att sätta upp ett ramverk för att emittera gröna obligationer, kommenterar Johan Knaust, VD på K2A.

Det gröna ramverket har utformats i linje med Green Bond Principles framtagna av ICMA (International Capital Market Association) och har blivit utvärderat av en oberoende tredje part, CICERO Shades of Green. Ramverket har fått en "Medium Green" bedömning och relaterade styrdokument och rapporteringsstandarder har fått en "Excellent" bedömning från CICERO Shades of Green.

Emissionslikviden från obligationsemissionen kommer att användas i enlighet med det gröna ramverket, vilket innebär finansiering eller refinansiering av gröna fastigheter samt investeringar i energieffektiviseringar. Swedbank AB (publ) har fått uppdraget att vara rådgivare avseende upprättandet av ramverket för gröna obligationer och Cicero Shades of Green har tagit fram en Second Opinion.

För ytterligare information:

Johan Knaust, VD, 070-7­40 04 50, johan.knaust@k2a.se
Christian Lindberg, vice VD, 070-­723 39 48, christian.lindberg@k2a.se
Ulrika Grewe-Ståhl, CFO, 070-666 08 64, ulrika.grewestahl@k2a.se
Patrik Linzenbold, IR-chef, 070-825 26 30, patrik.linzenbold@k2a.se

Denna information är sådan insiderinformation som K2A Knaust & Andersson AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande klockan 07.30 den 17 augusti 2020.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.