Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-10

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB: K2A vinner markanvisningstävling för utveckling av hyresbostäder i Västerås

K2A har vunnit Västerås kommuns markanvisningstävling för utveckling av hyresbostäder och torg i stadsdelen Bjurhovda. K2A ska bygga fyra byggnader med plats för cirka 180 hyresbostäder, lokal för bageri eller liknande verksamhet i bottenplan samt ett inbjudande torg i anslutning. Bagartorget kommer bli länken mellan gammalt och nytt i området och en naturlig mötesplats för de boende. Befintlig bebyggelse utgörs idag av villor och lamellhus och området som ursprungligen byggdes ut under 1960-talet har på senare tid moderniserats, bland annat med en ny skola.

Byggnaderna byggs i K2A:s egna produktionsanläggningar, med en stomme av trä samt träfasader och gröna tak av sedum eller gräs. Samtliga byggnader kommer vara Svanenmärkta.
- Västerås är en stad med stark tillväxt i Mälardalen och nu stärker vi vår position ytterligare. Bjurhovda är en stadsdel med en stor del bostäder i ägandeform och genom att bygga hållbara hyresbostäder och en inbjudande mötesplats vill vi möjliggöra ett levande område med plats för människor med olika bakgrund och skeden i livet, kommenterar Johan Knaust vd för K2A.
Byggstart är planerad till slutet av 2021.  

För ytterligare information:
Johan Knaust, vd K2A, 0707-400 450, johan.knaust@k2a.se
Johan Hähnel, IR-chef K2A, 0706-056 334, johan.hahnel@k2a.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 10 februari 2021.

 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB - det gröna fastighetsbolaget - äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. Bolagets marknader är Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Fastighets- och projektportföljen, inklusive markanvisningar, uppgår till cirka 6 800 bostäder. Se även www.k2a.se. K2A:s B-aktie (K2A B) och preferensaktie (K2A PREF) är listad på Nasdaq Stockholm.
 

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.