Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-05

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB: K2A:s styrelse har anlitat senior rådgivare inom hållbarhet

Nadine Viel Lamare är medgrundare till Good4Business NVL AB, en konsultbyrå för ansvarsfulla investeringar och hållbara affärer. Hon har tidigare lett och är numera talesperson för Transition Pathway Initiative (TPI), ett globalt initiativ lett av institutionella investerare för att utvärdera bolags beredskap inför övergången till en fossilfri ekonomi. Hon har under många år varit anställd på Första AP-fonden, senast som chef för hållbart värdeskapande.

K2A har en stark position inom hållbarhet och har för avsikt att fortsätta driva hållbarhetsfrågor proaktivt. För att kunna fortsätta utvecklas inom området har K2A:s styrelse inrättat ett hållbarhetsutskott med ansvar för att ta fram den strategiska inriktningen för bolagets hållbarhetsarbete. Utskottet bereder bland annat policyer för affärsetik och hållbarhet, hållbarhetsredovisningar och arbetar med uppföljning. Nadine kommer att stödja styrelsen i detta arbete.

- Med Nadine Viel Lamares djupa kunskap avseende ansvarsfulla investeringar och hållbara affärer kommer hon att bistå K2A i vår strävan att bli Sveriges mest hållbara fastighetsbolag. Med henne som rådgivare tillsammans med rekryteringen av en ny hållbarhetschef har vi nu kraftigt stärkt vår hållbarhetsorganisation, kommenterar Johan Knaust, VD K2A.  

För ytterligare information:
Johan Knaust, VD K2A, 070-740 04 50, johan.knaust@k2a.se
Christian Lindberg, Vice-VD K2A, 070-723 39 48, christian.lindberg@k2a.se
Patrik Linzenbold, IR-chef K2A, 070-825 26 30, patrik.linzenbold@k2a.se

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.