Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

K2A: STÖRSTA ANTALET LÄGENHETER I PRODUKTION NÅGONSIN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trots pandemin har fastighetsbolaget K2A haft en hög investeringstakt och antalet lägenheter i produktion är det högsta någonsin, skriver vd Johan Knaust i rapporten för det tredje kvartalet 2020.

"Inom två år förväntas antal bostäder under förvaltning öka med mer än 40 procent enbart som ett resultat av färdigställande av de befintliga lägenheterna i produktion", skriver vd i rapporten och tillägger att bolaget avser att göra förvärv som kommer att addera ytterligare fastigheter till förvaltningsportföljen.

Under årets nio första månader investerade bolaget totalt 476 miljoner kronor i projekt jämfört med 331 miljoner kronor under samma period föregående år. Samtidigt genomfördes förvärv för 570 miljoner kronor jämfört med 20 miljoner samma period året innan. Det har fått fastighetsvärdet att öka med 27 procent till 5.125 miljoner kronor.

Beträffande covid-19 uppger vd:n att pandemin har haft en begränsad effekt på verksamheten och att bolaget "inte erfarit någon signifikant påverkan på hyresintäkterna", men att bolaget "agerar för att motverka den negativa effekten på verksamheten".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.