Du är här

2017-11-27

Kapitalinjektion för expansion

Detta är en betald analys på uppdrag av Immunicum AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Med lovande studieresultat i ryggen satsar Immunicum för att bredda användningsområdet för ilixadencel. Den föreslagna företrädesemissionen ger kapital att nå potentiellt värdehöjande kliniska framsteg.

Immunicum utvecklar en unik cancer­behan­d­ling inom immun­onkologi. Bolagets cellterapi ilixa­dencel, som baseras på donerade immunceller, är en elegant lösning för att mer effektivt aktivera patientens immunförsvar mot tumörer. Fokus ligger på solida cancerformer, och injektion sker direkt i tumören. Resultaten hittills är lovande vad gäller såväl effekt, i form av för­bättrad överlevnad, som säkerhet, även om studierna har varit små. En fas II-studie (MERECA) pågår i njurcancer och i höst väntas slutliga resultat från en tidig studie i levercancer.

Cellterapi inom cancerbehandling är efter tidigare motgångar åter på frammarsch då dessa metoder kan ge viktiga fördelar för patienten och har visat tydliga kliniska framsteg. De är vanligen dyra att framställa men Immunicum har en förhål­landevis enkel och skalbar tillverk­nings­metod.  En viktig hörnsten i strategin är att kombi­nera ilixadencel med andra cancerbehandlingar. Nyligen pre­senterades planer på en kombi­nationsstudie med checkpoint­­hämmare, som spås bli den största läkemedelsklassen inom många cancersjukdomar framöver.

Den nya strategin är en anpassning efter det föränderliga landskapet inom cancerbehandling och kan öka den bedömda målpopu­lationen för ilixadencel. För att sjösätta planerna och även slutföra MERECA-studien har styrelsen föreslagit en företrädesemission (90 procent garanterad) om 223 miljoner kronor. Kapitalinjektion­en täcker klinisk utveckling och omkostnader till och med 2019. Den nya strategin i kombination med en låg värdering gör Immuni­cum till en spännande aktie, om än med hög risk. Vi beräknar ett riskjusterat värde på 22,5 kronor per aktie. Vi rekommenderar att Teckna i emissionen. 

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.