Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-13

KappAhl lanserar ett nytt lekfullt varumärke för barn

I februari lanserar svenska modekoncernen KappAhl ett helt nytt varumärke för barn - Minories - ett medvetet klädmärke som talar barnens språk. Med lanseringen tar KappAhl nästa steg i sin tillväxtplan.

[image] [image] [image]

- KappAhl står inför en spännande tillväxtfas, där vi med bland annat Minories vässar vår varumärkesportfölj ytterligare. Det finns en härlig energi i bolaget med proffsiga medarbetare som är duktiga på att utveckla relevanta produkter och att ta fram nya, spännande varumärken säger Desiré Westerberg som är Vice President Business Unit Kids på KappAhl.

KappAhl förstärker varje år sin position som leverantör av riktigt bra barnkläder, inte minst genom de stora framgångarna med varumärket Newbie. Minories är ett helt nytt varumärke framtaget av modekedjans medarbetare.

Minories statement är tydligt: vänlighet är en superkraft och könsstereotyper är supertråkiga.
      - Barn ska få vara barn och det var så idén till Minories föddes. Minories är inspirerat av barns olika personligheter, där olikheter uppmuntras och där alla barn får ta plats, berättar Johanna Lannsjö som är Brand & Assortment Manager för Minories.

Alla plagg i kollektionerna är framtagna för att hålla länge. Långsiktigheten syns i färg- och printbilder där plaggen ska kunna kombineras från en kollektion till en annan. Långsiktigheten syns också i finurliga lösningar som till exempel möjliggör förlängning av plaggen för att barn som växer snabbt ska kunna bära dem under en längre tid.  

Andra viktiga aspekter är materialval och produktion. Minories använder uteslutande material som kommer från mer hållbara källor. Alla plaggen är i mer hållbara material som tex. GOTS-certifierad ekologisk bomull och GRS-certifierad återvunnen polyester. Plaggen är tillverkade under ansvarfulla förhållanden i nära samarbete med ett fåtal utvalda leverantörer. På KappAhls hemsida finns information om hos vilken leverantör plagget är tillverkat.

Mer om Minories

Från och med den 9 februari 2021 kommer Minories finnas tillgängliga att köpa online på www.kappahl.com och, till att börja med, fyra utvalda KappAhl-butiker:

KappAhl, Nordstan KappAhl, Drottninggatan
Götgatan 10, Göteborg Drottninggatan 53, Stockholm
KappAhl, Oslo City KappAhl Kids, Ringen,
Stenersgata 1, Oslo, Norge Götgatan 98, Stockholm

Storlek: 50 - 128 cl (0 månader - 8 år)

Kollektionen:  I den första kollektionen, som släpps den 9 februari under namnet "Peas & Love Collection", möter vi den söta lilla koalan med hans ärtor, gulliga äpplen, grafiska ränder och charmiga textprint. Plaggen är framtagna i varma och lekfulla färgskalor som går i gult, blått, chilirött, khakigrönt. Alla prints är handritade av en av KappAhls designers och varje kollektion berättar en charmig historia som ska tilltala både föräldrar och barn.

 "Peas & Love" består av härliga & lekvänliga plagg som oversize sweatshirts, bodies, mjuka byxor i både vävt & trikå, jerseydenim-plagg, kjolar i trikå, hängselbyxa & klänning och fina accessoarer såsom fina kepsar, ryggsäck etc.

Instagram: För att ta del av Minories-världen, besök Instagram @weareminories

Pressmaterial Minories (inkl. bilder och filmer) finns här: PRESSMATERIAL MINORIES (https://www.dropbox.com/sh/z7ke27a4ylvg57x/AADfWuGsIugCPTcsDvrv--ita?dl=0)

För mer information

Charlotte Högberg, Kommunikationschef KappAhl
E-post charlotte.hogberg@kappahl.com.Tel 070-471 56 31

För mer information och bilder
Joanna Sörman PR Manager på Seizo Creative
E-post joanna@seizocreative.com.Tel 070-594 84 24

Författare Cision