Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-11-26

Kärlekshormonet får en andra chans

Detta är en betald analys på uppdrag av Peptonic Medical utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Peptonics misslyckade fas IIb-studie berodde på felaktigt val av förvaringstub. Nu vill företaget ta in pengar för en ny chans. Vi bedömer analysen som riktig och rekommenderar teckna i nyemissionen.

Professor Kerstin Uvnäs Moberg har under flera decennier studerat det kroppsegna hormonet oxytocin. Hormonet är spännande då det positivt påverkar många funktioner i kroppen. Det frisätts av beröring, sex, amning, förlossning och vid varma temperaturer och kallas ibland för må-bra-hormonet. Uvnäs Mobergs forskning har lagt grunden för Peptonics verksamhet.

Bolaget har en läkemedelskandidat för att behandla vaginal atrofi som ofta drabbar kvinnor i samband med och efter klimakteriet. Tillståndet är en följd av minskad östrogenproduktion och kännetecknas av torrhet, klåda och sveda i underlivet. Även samlivet kan påverkas negativt då smärta vid samlag är vanligt.

I september presenterades resultat från en klinisk fas IIb-studie som inte levde upp till målen. Efter en grundlig analys har bolaget meddelat att den felande faktorn sannolikt är identifierad som gelens förvaringstub, vilket vi också ser som en rimlig förklaring.

Bolaget har beslutat att genomföra en andra klinisk fas IIb-studie och genomför nu en nyemission på 22,7 miljoner kronor. Teckningsperioden löper under 27 november till 11 december 2015. Bolaget meddelade den 20 november att emissionen är fullt säkerställd. Genom att nuvärdesberäkna framtida riskjusterade förväntade kassaflöden från ett utlicensieringsavtal beräknar vi ett motiverat pris per aktie om 8,9 kronor, efter utspädning. Vi rekommenderar att teckna i nyemissionen.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.