Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-30

KEBNI: LÄGRE OMSÄTTNING OCH RESULTAT 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Antennbolaget Kebni redovisar en omsättning på 8,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (10,4). Rörelseresultatet, på ebitda-nivå, blev -2,7 miljoner kronor (0,4).

Nettoresultat summerades till -5,4 miljoner kronor (-1,2).

Under kvartalets gång fick Kebni en förväntad beställning om 2 miljoner kronor från Saab för vidareutveckling av den tröghetssensor som är kundanpassad för Saab Dynamics NLAW-produkt, noterar tillförordnade vd Erik Wiberg i rapporten, och tillägger att bolaget nu är på "god" väg in i nästa fas i utvecklingsprogrammet.

Vidare noterar den tillförordnade chefen att bolaget ytterligare stärker sin närvaro i Saudi Arabien genom att bolaget mottagit en uppföljningsbeställning 1,3 miljoner kronor från dess kund för Kebnis Satmission SMP 155DA antennsystem.

"Dessutom färdigställdes våra nya strömlinjeformade Satmission SMP 175DA antennsystem för att testas hos kunder", skriver tillförordnade vd.

Bolagets leveransprojekt, avseende dess kund i Israel, fortgår men på grund av en andra nedstängning i landet har reseförbudet inneburit att acceptanstester som måste genomföras med fysisk närvaro med kund inte varit möjliga.

"Konsekvensen av detta var att förväntade intäkter senarelagts och för att lindra de ekonomiska följderna tecknades ett brygglån på 12,6 miljoner kronor av bolaget. Samtliga brygglån har återbetalats till fullo under det fjärde kvartalet 2020, samtidigt som den då utförda företrädesemissionen inbringade cirka 45 miljoner kronor före emissionskostnader till företagets kassa", skriver Erik Wiberg i kvartalsrapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.