Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-18

KEBNI: TECKNINGSKURS RIKTAD EMISSION 1:15 KR/A

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kebni meddelar att teckningskursen i den riktade emission, vars avsikt att genomföra meddelades på onsdagskvällen blev 1:15 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen omfattar cirka 10,5 miljoner B-aktier och har tecknats av Jan Robert Pärsson och Jan Wäreby, varav den största teckningen utgörs av Jan Robert Pärsson med en investering på cirka 12 miljoner kronor.

Därutöver har ett antal svenska institutionella och privata investerare åtagit sig att teckna motsvarande 22,8 miljoner B-aktier till kursen 1:15 kronor per aktie i en planerad ytterligare riktad nyemission som dock förutsätter beslut om utökning av gränserna för aktiekapital vid extra bolagsstämma den 10 mars 2021. Sådan andra nyemission ska beslutas senast den 15 mars 2021.

Genom den på onsdagen beslutade nyemissionen kommer Kebni att tillföras cirka 12,1 miljoner kronor före transaktionskostnader. Om styrelsen väljer att genomföra den ytterligare nyemissionen, och bolagsstämman fattar erforderliga beslut, kommer Kebni att tillföras ytterligare cirka 26 miljoner kronor från de investerare som idag åtagit sig att teckna den andra emissionen.

Teckningskursen på 1:15 kronor per aktie motsvarar en rabatt om cirka 10 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen för de 15 senaste handelsdagarna, samt en premium om cirka 21 procent jämfört med priset 0:95 kr per aktie för den större blockpost som exekverades den 5 februari 2021. Priset har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Den första nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 14,3 procent. Om även den andra emissionen genomförs blir det en utspädningseffekt om cirka 23,6 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.