Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-01

Kindred Group: Kindred fortsätter sin expansion i USA- Iowa står på tur

Kindred fortsätter sin expansion i USA genom att lansera sin femte delstat, Iowa. Etableringen är den andra i Kindreds överenskommelsen med Caesars från 2020. Avtalet är tecknat med Harrah's Council Bluffs Casino i Council Bluffs, Iowa.

Kindred Group plc (Kindred) förstärker sin position på den amerikanska spelmarknaden genom att via varumärket Unibet lansera nätbaserad vadhållning i Iowa. Avtalet sträcker sig över en tioårsperiod med möjlighet till förlängning i ytterligare två femårsperioder. Unibets lansering i Iowa sammanfaller med den amerikanska fotbollens säsongstart vilket är en viktig period för både spelare och fotbollsfans. Detta ger Unibet en unik möjlighet att ta tillvara på den förväntade efterfrågan på vadhållning som säsongsstarten av både proffs- och collegefotboll medför.

"Vi är väldigt glada över att ytterligare förstärka vår närvaro i USA genom flerstatsavtalet med Caesars Interactive Entertainment och att därmed erbjuda förstklassiga vadhållningstjänster till våra kunder i Iowa", säger Manuel Stan, SVP Kindred US. "Iowabornas passion för fotboll är utan motstycke och vi är övertygade att vi kan erbjuda en spännande produkt lagom till säsongsstart."   

"Tack vare rivaliteten mellan de två collegefotbollslagen i Iowa, Cyclones och Hawkeyes, och grannstaten Kansas Citys spännande resa mot Super Bowl, förväntar vi oss ett ökat intresse från såväl befintliga som nya kunder", avslutar Manuel Stan.

Vadhållningsappen i Iowa kommer att vara tillgänglig för kunder både i Apple Store och Google Play Store. Iowa är Kindreds femte delstat efter framgångsrika lanseringar i New Jersey, Pennsylvania, Indiana och Virginia. Nästa viktiga lansering blir Arizona som inom kort förväntas bli Unibets sjätte delstat på den amerikanska spelmarknaden. Kindred Group har villkorat marknadstillträde till Kalifornien, Illinois, Ohio och ytterligare tre delstater.

Kindred Group kommer att fortsätta att utöka sin närvaro i USA i delstater där förutsättningar  möjliggör en hållbar affärsmodell.

För ytterligare information: 

Manuel Stan, SVP US, Kindred Group 

manuel.stan@kindredgroup.com 

 

Maria Angell-Dupont, External Communications Manager 

+46 721-651517 

press@kindredgroup.com 

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.