Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

KINNEVIK: DANSKE BANK HÖJER RIKTKURSEN TILL 286 KR (230) (NY)

(Lägger till: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Danske Bank Markets höjer riktkursen för Kinnevik till 286 kronor från 230 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

I analysen hyllas Kinneviks förmåga att först identifiera nya trender och sedan investera i dessa. Danske Bank exemplifierar med investeringarna i Zalando och hälsovårdsplattformen Livongo, som blivit stora framgångar och som nu står för 56 procent av investmentbolagets tillgångar.

"Även om utvecklingen har förstärkts i år, har den underliggande trenden varit gynnsam ändå sedan investeringarna gjordes. Vi bedömer att värdeskapandet från dessa investeringar motsvarar 167 kronor per aktie i Kinnevik", skriver Danske Bank i analysen.

Danske Bank konstaterar vidare att Kinneviks investeringar inom e-handelsbaserad dagligvaruhandel visserligen är relativt små, men trenden är positiv och det talar för att även dessa investeringar kommer visa sig framgångsrika, argumenterar Danske Banks analytiker.

Banken påminner om att aktien i investmentbolaget har haft en stark utveckling under de senaste veckorna och det har enligt bankens beräkningar fått ned rabatten till cirka 20 procent, "men det tycker vi fortfarande är för högt med tanke på bolagets track record".

Aktien stängde på 246:30 kronor på måndagen, ned 3,7 procent. På måndagen rapporterade Nyhetsbyrån Direkt, baserat på uppgifter i ägardatatjänsten Holdings, att storägaren Cristina Stenbeck sålt aktier i Kinnevik för cirka 220 miljoner kronor. På tisdagen fortsätter den ned på en Stockholmsbörs som också backar.
Författare Direkt-SE