Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-22

Kommentar AlzeCure: AlzeCure blir fas 2-bolag inom smärta med ACD440

Detta är en betald analys på uppdrag av AlzeCure Pharma utförd av Analysguiden

AlzeCure Pharma meddelade igår att den första patienten har inkluderats i en klinisk fas 2-studie med ACD440, den ledande icke-opioida läkemedelskandidaten i bolagets Painless-plattform. Bolaget fortsätter att leverera i linje med tidigare kommunicerade planer, och detta efter att stärkt finanserna via emissionerna under våren. ACD440 utvecklas mot perifer neuropatisk smärta och fas 2-studien är en dubbelblind, placebokontrollerad cross-over-studie avsedd att utvärdera effekt, säkerhet och farmakokinetik. Resultaten från studien väntas i mitten av 2023. ACD440 är en TRPV1-antagonist, och upptäckten av TRPV1 som ligger till grund för projektet belönades med Nobelpriset i medicin 2021. Marknaden för neuropatisk smärta är det största inom smärtbehandling som årligen omsätter USD 11 miljarder.

Tidigare denna månad accepterades ett abstract om AlzeCures prekliniska projekt TrkA-NAM mot osteoartrit smärta för presentation vid IASP 2022 World Congress on Pain i Toronto. Presentationen inkluderar nya viktiga data i en preklinisk smärtmodell som förutom signifikant smärtstillande verkan även visar på en potent antiinflammatorisk effekt. Den data man har för TrkA-NAM i smärta är lovande och att man nu även ser antiinflammatoriska effekter öppnar upp för användning av läkemedelskandidaten i fler indikationer. Vidare väntar AlzeCure på resultaten från den pågående fas-1-MAD-studien med NeuroRestore ACD856 mot Alzheimers under sommaren. ACD856 har tidigare visat positiva data i en klinisk fas-1-SAD-studie och den nu pågående studien är den tredje kliniska fas 1-studien med ACD856 som är inriktad mot Alzheimers.

AlzeCure utvecklar läkemedel för behandling av svåra sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet med fokus på Alzheimers sjukdom och smärta.

Läs vår senaste analys på AlzeCure Pharma från den 30:e maj på följande länk:
https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-alzecure-pharma-big-pharma-visar-okat-intresse-alzheimers

Författare Analysguiden