Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-20

Kommentar Aspire: "All time high"

Detta är en betald analys på uppdrag av Aspire Global utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Tillväxten överträffar högt ställda prognoser

Under det andra kvartalet redovisar Aspire global en omsättning om 43,7 meur (32,8), det motsvarar en tillväxt om höga 33,5%. Det är cirka 15% bättre än våra prognoser, den organiska tillväxten uppgick till drygt 21%. Den starka tillväxten genereras från båda affärsområdena, men där B2B ännu en gång överträffar våra högt ställda förväntningar. B2B-verksamhetens omsättningsandel motsvarar nu 75% av de totala intäkterna för koncernen, där vi imponeras av sub-segmentet inom B2B växer drygt 33% från Q1 2020.

Lönsamheten stabiliseras-vi ser möjligheter

Bolagets resultat före av- och nedskrivningar, ebitda, växer med drygt 16% mot föregående år och uppgick till 7,1 meur (6,1). Det är klart över våra prognoser omkring 5,6 meur. Den höga tillväxten för den lönsamma B2B-delen bidrar starkt till den underliggande lönsamhetsförbättringen. Ebitda-marginalen uppgick under kvartalet till 16%, vilket är i linje med bolagets finansiella mål. Vi ser däremot den kraftigt förbättrade lönsamheten som ett tidigt tecken på att det finns långsiktiga möjligheter till att detta mål kan komma att korrigeras upp. Ser vi på det nya sub-segmentet inom B2B redovisar här en ebitda-marginal om drygt 23% under Q2 2020, sett till konkurrerande organisationer finns goda förutsättningar att ebitda-marginalen kan uppnå till över 30% inom detta segment. Adderar vi då till en stark omsättningstillväxt genom etablering på nya marknader och ett starkt inflöde av nya kunder bedömer vi att bidraget från segmentet kan komma att generera högre lönsamhet för hela koncernen än vad som nu redovisas.

Motiverat värde förväntas stiga

Både under och efter kvartalet har Aspire fortsatt teckna ett flertal nya kunder samtidigt fler och fler varumärken går live på bolagets plattform. Summerar vi den starka tillväxten, förbättrade lönsamheten och en stark guidning för inledningen av Q3 så förväntar vi oss en upprevidering av våra prognoser för helåret 2020 och 2021. Vi kommer under de närmaste dagarna fortsätta analysera rapporten och kommunicera ut våra uppdaterade prognoser och tillika riktkurs för bolagets aktie i en uppdateringsanalys.

Läs våra senaste analys om Aspire Global här: "Innovativ spelare med för stor värderingsrabatt"

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.