Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-01-23

Kommentar Ecoclime: Aktien borde kunna gå på stark trend för förnyelsebar energi

Detta är en betald analys på uppdrag av Ecoclime Group utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Ecoclime-aktien borde gynnas av en stark trend för aktier inom förnyelsebar energi. Lovande är också bolagets satsning på export riktad främst mot länder i norra Europa.

Aktier (globalt) kopplade till förnyelsebar energi har gått mycket starkt under de tre senaste månaderna. Nedan visas Thomson Reuters globala index för utrustning och service till förnyelsebar energi i blått tillsammans med amerikanska S&P 500 i ljust orange, tyska DAX-index i lila, OMXS30-index i ljusgrönt samt Ecoclime i mörkt orange:

wysiwyg_image

Ecoclime som erbjuder produkter och lösningar för energiåtervinning borde kunna hänföras till den förnyelsebara energisektorn. Ecoclime är ett av 30 utvalda bolag som ska presentera sig för investerare på Sweden Sustainable Venture Day den 6 februari i Stockholm. Besparingseffekterna och även ESG-poängen för fastighetsägare som reducerar energiförbrukningen i sina fastigheter är påtagliga. Den 21 januari 2020 deltog Ecoclime i en mässa för Energieffektiva hus i Stockholm.

Vad gäller den internationella expansionen har Ecoclime beslutat att inleda ett exportsamarbete med Xport, som är en organisation som ska ge exportstöd till bolag vars produkter och/eller tjänster kan påvisa klimatnytta, digitalisering och mobilitet. Det kan bli aktuellt att sälja Ecoclimes värmeåtervinnings-system, inomhusklimatsystem och digitala plattformar främst i länder i norra Europa men även till Kina.

Som framgår av kursdiagram ovan har Ecoclime-aktien återhämtat sig starkt på senare tid, men har sett i ett tremånadersperspektiv rimligen en potentiell uppsida kvar.

Läs vår senast uppdaterade Ecoclime-analys här.

 

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.