Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-09-25

Kommentar Ecoclime: Fortsatt fokus på energibesparing

Detta är en betald analys på uppdrag av Ecoclime Group utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Ecoclime har hittills under september 2019 annonserat två viktiga framsteg kring sina energibesparande produkter. Dels en order värd 2 miljoner kronor för Evertherms värmeåtervinning av spillvatten till bostadshus i Enskede i södra Stockholm.

Vidare driver bolaget ett projekt i Vilhelmina Folkets Hus (rymmer bibliotek, badhus, bowlinghall, biograf, restaurang och utbildningsverksamhet) som ska ge en besparing av tillförd värmeenergi om 70 procent. Detta projekt Ecofast delfinansieras bland annat av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Fastighetsbranschen visar intresse

Att reducera uppvärmningskostnader ligger tydligt i fastighetsbranschens intresse. Dels för att det är en del av många företags hållbarhetsstrategi. Men kanske än mer för att uppvärmningskostnaden brukar utgöra omkring hälften av en fastighets driftskostnader. I kommersiella fastigheter vidare-debiteras ofta värmetillägg på hyresgästerna. För bostäder är det en del av fastighetsägarens förhållandevist låga  driftnetto i relation till fastighetsvärdet som alltså kan bli högre med energibesparingar.

Slutligen har Ecoclime etablerat en säljorganisation för sina kärnprodukter i Mälardalen. Detta är intressant då Mälardalen utgör omkring 40 procent av hela Sveriges byggmarknad.

wysiwyg_image

Motiverat värde

Vårt Bas-scenario från vår senaste analys av Ecoclime från den 26 augusti 2019 ger ett DCF-värde på 8,5 kronor per aktie, medan vårt Bear-scenario indikerar 5,1 kronor per aktie och Bull-scenariot visar på 12,1 kronor per aktie. Givet nuvarande aktiekurs på 6,6 kronor ser vi alltså en kurspotential på 29 procent.

Läs vår senast uppdaterade Ecoclime-analys här.

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.