Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-25

Kommentar FrontOffice: Avyttrar innehav

Detta är en betald analys på uppdrag av FrontOffice Nordic AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

FrontOffice avyttrar innehav i The Great Wild. QuickBit (och FTCS) fortsatt i fokus.

FrontOffice har avyttrat sitt innehav i The Great Wild och erhåller 2 MSEK i kontanta medel, vilket också var det bokförda värdet hos FrontOffice. I vår senaste analys värderades innehavet till 4,2 MSEK baserat på emissionskursen vid nyemissionen som genomfördes under kv4 2018.

Steg mot renodling

Avyttringen frigör kapital och är ytterligare ett steg mot att renodla portföljen med det nya fokuset på fintech och tillväxtbolag. Stockaboo är den kvarvarande post som passar mindre väl med de nya fokusområdena. Det av oss antagna värdet på posten i Stockaboo uppgår till 350 kSEK baserat på transaktion. Fintech-bolagen FTCS och QuickBit är de två kvarvarande innehaven.

QuickBit i fokus

Det har varit tyst om FTCS medan QuickBit har gasat på rejält med en stark tillväxt och lönsamhet. Den 22 maj kommer QuickBit publicera sitt resultat för det tredje kvartalet (januari - mars 2019). Utvecklingen under denna period kommer bli mycket intressant att ta del av samtidigt som en listning av aktien i Quickbit antas ligga runt hörnet.

Kursuppgång

Sedan den senaste uppdateringen av analysen (läs här) på FrontOffice från 26 mars 2019 har aktien stigit med drygt 38 procent. Vid detta tillfälle beräknade vi ett motiverat pris per aktie om 2,1 kronor i ett bas-scenario och uppsida kvarstår således. Vår värdering påverkas inte i någon större utsträckning av försäljningen av The Great Wild.

Brutit fallande trend

Aktien brutit upp ur en fallande trendkanal under positivt och stigande momentum. MA200 möter upp som nästa nivå på uppsidan runt 1,71 kronor:

wysiwyg_image

   

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.