Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-21

Kommentar FrontOffice: QuickBit fortsätter växa kraftigt med ökad vinst och bra skalbarhet i affären

Detta är en betald analys på uppdrag av FrontOffice Nordic utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Investmentbolaget FrontOffice portföljbolag QuickBit (QB) presenterade nyligen siffror för Q3. I rapporten framgår att tillväxten håller i sig. Den ökade lönsamheten visar även på god skalbarheten i affären. FrontOffice innehav i QB uppgår till 10,3 procent.

Portföljbolaget QuickBit (QB) släppte under gårdagen, måndagen den 20 maj, kvartalsrapport för perioden januari – mars 2019. Där framgår att transaktionsvolymen ökat till nästan 993 miljoner kronor, vilket motsvarar en sekventiell tillväxt om 107 procent relativt perioden oktober – december 2018 då transaktionsvolymen uppgick till 480 miljoner kronor.

Nettointäkt

Nedan visas nettointäkter/transaktionsvolym tillsammans med den sekventiella tillväxten mellan perioderna:

wysiwyg_image

Nettovalutaresultat

Nettovalutaresultatet, alltså transaktionsvolym efter inköp av kryptovaluta och andra transaktionskostnader uppgick till 21,4 miljoner kronor. Denna ökade med 34 procent relativt bolagets Q2 (okt. – dec.).

wysiwyg_image

Rörelseresultat

Nedan visas nettovalutaresultat tillsammans med rörelseresultat och resultat efter skatt. Som framgår ökade rörelseresultatet liksom resultat efter skatt kraftigt. Det som en effekt av skalbarheten i affären men även en effekt av fallande övriga externa kostnader.

wysiwyg_image

Motiverat värde

FrontOffice innehav i QuickBit (QB) uppgår till 10,3 procent. I vår senast uppdaterade analys av FrontOffice (läs här) höjde vi det motiverade värdet på innehavet i QB till 23,1 miljoner kronor. Vid det tillfället hade räknade vi med ett nettovalutaresultat om 44,3 miljoner kronor för räkenskapsåret 2018/19. Givet dessa prognoser för QB beräknade vi ett motiverat värde per aktie om 2,1 kronor för FrontOffice i ett basscenario. Värt att notera är att QB redan uppe ett nettovalutaresultat om 38,7 miljoner kronor med ett kvartal kvar av räkenskapsåret.

wysiwyg_image

   

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.