Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-09

Kommentar: Institutioner tar plats inför Redsense tillväxtresa

Detta är en betald analys på uppdrag av Redsense Medical utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

I samband med detta beslöt storägarna att minska något på sitt gemensamma innehav där Susanne Olausson sålde 1 500 000 aktier till de institutionella investerare som deltog i emissionen och där bolagets vd Patrik Byhmer köpte resterade 318 419 aktier och nu är bolagets störste ägare.

Imponerande ägarbas 

De nya ägarna består av namnkunniga institutioner som TIN Fonder, Handelsbanken Fonder, Swedbank Robur Microcap, Andra AP-fonden, OstVast Capital Managment, Danske Invest och Aktia Asset Management.

Länk till pressrelease: https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/redsense-medical-genomfor-en-riktad-nyemission-om-1-500-000-aktier-och-tillfors-harigenom

Vi mycket positivt på kapitalanskaffningen som visar på att bolaget i takt med operationella framgångar på en intressant marknad kan attrahera institutionellt kapital.

I vår senaste analysuppdatering, efter Redsense andra kvartal, skrev vi:

”Redsense har fortsatt visa god tillväxt och lönsamhet. Vi bedömer affärsmodellen som mycket skalbar med goda bruttomarginaler vilket medför fortsatt god vinstutveckling. Fortsatta inbrytningar på USA-marknaden samt inkluderandet från ”NHS Foundation Trust Oxford University Hospital” i England visar på en god acceptans av bolagets produkt för blodläckage. Vårt omsättningsantagande för 2020 står kvar på 23 MSEK, men givet bolagets relativt låga omsättning i absoluta tal och den vilja som finns främst i USA att öka andelen hem-hemodialys medför en ökad omsättningsprognos till 75% för 2021 och 65% mellan 2022 - 2024. Vårt långsiktiga motiverade värde ökar därför från 42 kr till 100 kr per aktie.”

Stark finansiell ställning

Vår bedömning är att Redsense nu har tillräckligt kapital för att intensifiera marknadsbearbetningen på flera marknader, särskilt i USA. Dessutom har bolaget kapital för att påbörja en stor satsning på affärsområdet ”sårvård” som vi hittills ej tagit med i värderingen av bolaget då den varit i mycket tidigt skede. Vår tidigare bedömning är att marknaden för avancerad sårvård som bolaget avser adressera har ett uppskattat marknadsvärde på cirka 100 miljarder kronor, där enbart sårvård för brännskador uppgår till 20 miljarder.

Tidigare övervägde bolaget en särnotering för finansiering av detta affärsområde, men vi utgår nu från att man kommer låta det växa inom bolaget innan en eventuell avknoppning, givet hur snabbt man kan göra kommersiella framsteg.

Behåller motiverat värde

Vi får återkomma om vi ska justera våra kortsiktiga prognoser givet denna emission, men kvarstår med riktkursen 100 kronor per aktie, exklusive sårvård. Bolaget rapporterar tredje kvartalet den 9 november.

Senaste kvartalsuppdatering hittar du här.

Vår initieringsanalys finner du här. 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.