Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-24

Kommentar Redsense: Nordamerikansk affär stärker långsiktiga aktiecaset

Detta är en betald analys på uppdrag av Redsense Medical utförd av Analysguiden

Davita Kidney Care är ett av de största bolagen i USA som tillhandahåller behandlingar för dialys. Företaget har cirka 2 800 kliniker utspridda över USA och meddelade nyligen att bolaget utökar samarbetet med Fresenius Medical Care North America.

I korthet innebär det att Fresenius kommer att tillhandahålla hemdialysutrustning (NxStage-hemdialysmaskiner) samt ge tillgång till den uppkopplade plattformen ”NxStage Connected Health” till Davita-patienter i syfte att öka andelen som utför sin behandling i hemmet. Integrationen med NxStage Connected Health kommer att förenkla insamlandet samt delning av behandlingsinformation till dialyskliniker.

Som vi pekat på i våra tidigare uppdateringar av Redsense kommer andelen hem-hemodialys att öka över tid drivet av både ökad bekvämlighet och säkerhet för patienter samt kostnadsbesparingar för vårdgivare. Tack vare Redsense nära samarbete med NxStage ligger ”attach-rate” på nya NxStage-hemdialysmaskiner i hemmet på nära 100 procent, det vill säga för varje maskin som NxStage säljer säljs även en Redsense-produkt.

Vi upprepar vår långsiktiga positiva syn på bolaget och en riktkurs om 100 kr per aktie.

Länk till nyhet

Senaste analysuppdatering

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.