Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-28

Kommentar Tempest: "Fortsatt bra momentum"

Detta är en betald analys på uppdrag av Tempest Security utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Stabil tillväxt i tuffa tider

Under det andra kvartalet växte Tempest sin nettoomsättning med 9 procent till 72,8 mkr (66,8), vilket är i linje med våra förväntningar. I ett kvartal som präglats av Covid-19 begränsningar med inställda evenemang som konsekvens anser vi tillväxten som oerhört stark, främst gentemot bolagets konkurrenter på den svenska marknaden. Under kvartalet noterar vi en fortsatt stark tillväxt inom bevakning, men svagare utveckling inom särskilda tjänster. 

Lönsamheten fortsätter utvecklas åt rätt håll

Den mest glädjande delen i rapporten är ett fortsatt bra momentum när det gäller lönsamhetsutveckling i bolaget. Ebitda-resultatet landade på 4,8 mkr gentemot ett negativ ebitda-resultat om -3,6 mkr föregående år. Ebitda-marginalen kommer förbättras således kraftigt till 6,6 procent (-5,4%). Bolaget redovisar under kvartalet en vinst per aktie om 0,17 kronor (-0,74). Vi kan inte nog betona hur viktigt den förbättrade lönsamheten är för det framtida värdet av bolaget. 

Ser över våra prognoser och värdering

Vi kommer inom de närmaste dagarna se över våra prognoser och värderingsintervall för Tempest Security efter den starka utvecklingen under Q2. 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.