Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-04-28

Kommentar Tempest: Högt intresse i tuffa tider

Detta är en betald analys på uppdrag av Tempest Security AB utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Tempest Security har under april månad presenterat imponerande avtal i rådande pandemi. Vi bedömer att intresset för delar av bolagets tjänster har ökat. 

Under april månad har ett av våra portföljbolag presenterat hela fyra avtal för bolagets tjänster. Bland annat rör det sig om ambassadbevakning i Stockholm och avtal med socialstyrelsen rörande diverse säkerhetstjänster. Pricken över i:et presenterades under eftermiddagen den 28 april när bolaget presenterade ett avtal med KTH, till ett värde som kan uppgå till höga 55 miljoner kronor. Vi beräknar att det till stor del berör affärsområdet bevakning.

Konkurrenskraftiga

Vi har i vår analys av Tempest berömt bolagets konkurrenskraftiga affärsmodell genom att vara en helhetsleverantör av säkerhetstjänster, det är en test som förstärks genom de senaste avtalen. Det är tydligt at bolaget genom ett komplett erbjudande kan vinna viktiga upphandlingar. 

Stark kursutveckling

Den senaste tidens framgångar har fått bolagets aktie att stiga kraftigt och handlas kring vårat motiverade värde. Något som kan glädja bolagets aktieägare givet den förhållandevis svaga börsutveckling vi sett under 2020.

Motiverat värde

Vi kommer invänta bolagets kvartalsrapport för Q1 2020 för att se över om vår riktkurs behöver korrigeras.

Läs vår senaste analys av bolaget här- "Tillväxten accelererar"

Författare Jonatan Andersson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.