Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-20

Kommentar Tempest: Vänder till vinst

Detta är en betald analys på uppdrag av Tempest Security AB utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Försäljning imponerar

Tempest Securitys försäljning för det första kvartalet 2020 summeras till 79,3 (57,4) msek, vilket resulterar i en tillväxt om höga 38%. Tillväxten hänförs främst till en imponerande tillväxt om höga 53% inom affärsområdet bevakning. Även affärsområdet för övriga segment, exkluderat för särskilda tjänster växer med cirka 14%. 

Vänder till vinst

Vi har i tidigare analyser berörd bolagets förmåga att generera lönsamhet och betonat betydelsen av att marginalerna förbättras över tid. Glädjande nog redovisar man ett ebitda-resultat om drygt 3 (-3,8) mkr med en ebitda-marginal om cirka 4%(-7)  under Q1 2020. Där en utökad produktmix och den höga tillväxten bidrar stark till utvecklingen. Även förändrad redovisningsstandard påverkar postivt. Rörelseresultatet summeras till 0,8 (-5,9) mkr och bolagets nettoresultat landade på 0,5 (-6,4) mkr, vilket är en klar förbättring och över våra prognoser. 

Covid-19 påverkar 

Under det första kvartalet ser bolaget en begränsad effekt av Covid-19 för den underliggande affären. Det vi däremot kan avläsa är att det andra kvartalet 2020 kommer påverkas, där vd antyder att omsättningen kan komma att bli oförändrad y-y men att man ser ett förändrat kundbeteende. Där bolagets största affärsområde, bevakning, kommer minska sina intäkter, men att övriga affärsområdet har påverkats positivt av pandemin och att kundaktiviteten ökat. Vi ser detta som en möjlighet till en något ökad lönsamhet för koncernen, då övriga tjänster och affärsområdet generellt har en högre lönsamhet en traditionell bevakning. 

Slutsatsen

Sammanfattningsvis överaskas vi ännu en gång av Tempest Securitys höga tillväxt, bolagets förmåga att teckna nya kunder, kapitalisera på befitnliga avtal och expandera inom sina affärsområden är inspirerande. Lönsamheten går åt rätt håll. Samtidigt påverkas bolaget av Covid-19. Vi kommer fortsätta analysera rapporten och se över våra prognoser för att bedöma om vi kan komma att behöva korrigera det motiverade värdet för bolagets aktie. 

 

Författare Jonatan Andersson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.