Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-15

Kommentar Verisec: Samarbetspartner får ny ägare.

Detta är en betald analys på uppdrag av Verisec AB utförd av analysföretaget Carlsquare (före detta Jarl Securities) på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Verisecs norska samarbetspartner Signicat köps upp av Nordic Capital.

Verisec är ett bolag som jobbar med digital säkerhet och skapar lösningar för att göra system säkra och lättillgängliga. Bolaget tillhandahåller ett utbud av produkter inom sina två affärsområden: Digitala identiteter och Informationssäkerhet.

Nordic Capital investerar

Under fredagen i förra veckan meddelade Nordic Capital att de köpt bolaget Signicat, som i likhet med Verisec är inriktat på digitala indentiteter och signaturer. Verisec levererar e-legitimationer, som för vissa större kunder ofta levereras med kopplingar via Signicat. Det norska bolaget har ungefär 500 kunder och har sitt starkaste fäste inom finanssektorn. De har motsvarande ungefär 170 miljoner SEK i försäljning under det senaste rälkenskapsåret, mot Verisecs 76 miljoner. Antalet anställda är 115, mot Verisecs 80 personer.

Gamla ägare kvarstår

Nordic Capital blir huvudägare i Signicat, men ett flertal av de gamla ägarna kommer att vara minoritetsägare i den nya konstellationen. Någon köpeskilling avslöjas inte, men investeringen görs av Nordic Capital Fund IX med ett kapital på 4,3 miljarder euro.  

För mer detaljer se bifogat pressmeddelande:  

   

Författare Peter Malmqvist

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.