Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-18

KOPPARBERGS: FSG-NEDGÅNG PGA RESTRIKTIONER, FSG UK +1% 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kopparbergs nettoomsättning under det första kvartalet 2021 sjönk jämfört med motsvarande kvartal i fjol och uppgick till 328 miljoner kronor (373).

"Försäljningsnedgången hänför sig främst till att vi inte kunnat leverera till våra viktiga turistmarknader med anledning av de fortsatt hårda restriktioner som råder i dessa länder på grund av covid-19. I länder så som Spanien, Cypern och Grekland har försäljningen således inte haft möjlighet att komma igång som förväntat", skriver vd Peter Bronsman i delårsrapporten.

I Kopparbergs viktigaste exportmarknad har bolaget fortsatt att fokusera på cider- och spritprodukter och försäljningen av dessa har gått planenligt, enligt vd.

"På den brittiska marknaden har vi ökat vår totala försäljning med 1 procent, vilket är mycket bra med hänsyn till de tuffa restriktioner som drabbat framförallt pubar och restauranger", skriver Peter Bronsman.

På den svenska marknaden och den försäljning som sker via Systembolaget, ligger Kopparbergs cider- och ölförsäljning i linje med föregående år.

"Inom pub- och restaurangsegmentet är det fortfarande restriktioner och där kommer det inte återgå till det normala förrän det släpps på dessa", skriver vd.

Kopparbergs fokus framöver kommer att ligga på att utveckla bolagets cider- och spritprodukter, skriver Peter Bronsman.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.