Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-16

Köpvärd aktie: ”Långsiktig vinnare”

wysiwyg_image

Att Hexagonaktien tappat runt 15 procent sedan Danske Markets övergav sin köprekommendation kring månadsskiftet juli/augusti har fått banken att återgå till sin positiva rekommendation för teknikbolaget.

Det framgår av en analys där rekommendationen höjs till köp från behåll med intakt riktkurs om 565 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

"Värderingen i förhållande till sektorn är attraktiv igen och marginalförväntningarna inför det tredje kvartalet ser nu rimliga ut", skriver banken.

På lång sikt är Hexagon av allt att döma en vinnare menar analyshuset. Bland plusargumenten märks en strukturell och uthållig tillväxt som överträffar både konkurrenter samt BNP tillsammans med stabila och växande marginaler.

Danske bedömer att Hexagon är på god väg att infria sitt 2021-mål om en försäljning på mellan 4,6-5,1 miljarder euro med en ebit-marginal på 27-28 procent.

Förväntningarna inför tredje kvartalet bedöms alltså som rimliga.

"Vi medger att jämförelsetalen är tuffare inför det andra halvåret. Dock menar vi att vinstrisken är begränsad jämfört med konsensusförväntningarna", argumenterar banken.

Hexagon släpper sin niomånadersrapport den 1 november.

Vid 14.20-tiden på tisdagen hade Hexagon-aktien stigit runt 4 procent till drygt 474 kronor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.