Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-14

Kopy Goldfields: Kopy Goldfields erhåller andra betalningen för Taiga

KOPY GOLDFIELDS ERHÅLLER ANDRA BETALNINGEN FÖR TAIGA

Kopy Goldfields AB (publ) (Kopy Goldfields eller Företaget) meddelar att den andra delen av den inledande betalningen i försäljningen av dotterbolaget LLC Taiga har erhållits.

Som tidigare har rapporterats, har Kopy Goldfields sålt 100 % av dotterbolaget LLC Taiga till en grupp privata ryska investerare för 6 miljoner USD. Det totala försäljningspriset ska erläggas i form av flera delbetalningar före utgången av 2021. Om delbetalningarna genomförs snabbare och slutförs senast den 31 december 2020, kommer det totala priset att sänkas till 5 miljoner USD. Projektet kommer att vara pantsatt till fördel för Kopy Goldfields fram tills dess att hela köpeskillingen har erlagts. Den inledande betalningen uppgick till 8 miljoner rubel, varav 4 miljoner rubel erlades i samband med att kontraktet skrevs. Resterande 4 miljoner rubel erhölls den 27 december 2018 efter det att försäljningen blivit registrerad av ryska myndigheter.

LLC Taiga var ett helägt dotterbolag till Kopy Goldfields AB, som innehar fyra prospekterings- och produktionslicenser, Kopylovskoye, Vostochnaya Ploshad, Pravovesenny och Takhtykan, varav Kopylovskoye-fyndigheten har rapporterat 7,4 ton C1+C2-guldreserver i berggrunden.

Stockholm, 14 januari 2019

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com mailto:mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com mailto:tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2019-01-14.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24962

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ First North i Stockholm, är ett svenskt guldprospekteringsbolag som verkar i de ryska regionerna Irkutsk och Amur, två av världens mest guldrika områden. Bolaget innehar för närvarande 14 licenser, grupperade i tre projekt, som ger oss rätt att prospektera och producera guld. Kopy Goldfields strategi är att skapa värde genom att identifiera och förvärva potentiella guldprojekt med stor potential, samt prospektera och undersöka dem tills de antingen kan säljas kontant eller vidareutvecklas i samarbete med en partner.

Kopy Goldfields AB tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som har godkänts av EU. Hagberg & Aneborn Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel.: +46 8 408 933 50.

Aktien
Ticker: KOPY
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457
Utestående aktier: 103 825 869

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.