Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-01

Kopy Goldfields: Kopy Goldfields ökar prospekteringspotentialen genom förvärv av licensområde på 187 km2

KOPY GOLDFIELDS ÖKAR PROSPEKTERINGSPOTENTIALEN GENOM FÖRVÄRV AV LICENSOMRÅDE PÅ 187 KM2

Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy Goldfields" eller "Bolaget") förvärvar en ny prospekteringslicens som heter Verkhovya Tamaraka (83 km2) i Bodaibo-området och slutför det tidigare aviserade förvärvet av det nya prospekteringsprojektet i Amur-regionen (104,42 km2). Förvärven ökar det totala prospekteringsområdet med 10 % och lägger till ytterligare prospekteringspotential både i Bodaibo och Amur.

Den nya prospekteringslicensen Verkhovya Tamaraka ligger 40 km från Bodaibo och täcker ett område på 83 km2 (se kartan i Bilaga 1). Licensen ger rätt till guldprospektering i berggrunden i sju år. Licensen är utfärdad av staten och förvärvades enligt "först till kvarn"-principen utan förskottslikvid. Om guld upptäcks har Kopy Goldfields prioriterad rätt till produktionstillstånd för området. Licensen ägs till etthundra procent av det ryska dotterbolaget OOO Nirungda Gold.

Bolaget har också slutfört sitt tidigare meddelade förvärv av en andel på 51 % av Amur-projektet. Projektet omfattar fyra licenser för alluvialprospektering som täcker 104 km2 och gäller i fem år (se kartan i Bilaga 2). Licensområdet ligger i en historisk guldgruveregion med välutvecklad infrastruktur. Projektet har stor prospekteringspotential och om prospekteringsfasen når framgång är det en relativt kort ledtid till guldproduktion, jämfört med berggrundsprojekt.

- Med avyttringen av Kopylovskoye-projektet och föreslagen exit från Krasny-projektet fokuserar vi på att utöka vår pipeline av högkvalitativa prospekteringsprojekt. Förutom projektet Northern Territories i Bodaibo har vi nu förvärvat den nya Verkhovya Tamaraka-licensen. Det nya licensområdet har stor prospekteringspotential och ligger nära Bodaibo och dess välutvecklade infrastruktur. Under de kommande månaderna planerar vi att sammanfatta historiska prospekteringsdata för Verkhovya Tamaraka-licensen och lägga fram ett nytt prospekteringsprogram. När det gäller Amur-projektet har vi nu slutfört företags- och licensförvärven. Alla fyra licenserna har utfärdats och delägandet i de nya Amur-dotterbolagen har blivit officiellt registrerade. Vi genomför för närvarande ett begränsat revisionsprogram som består av en del prospekteringsborrning och testarbete, med en budget på cirka 300 000 USD. Baserat på resultaten från den pågående verksamheten kommer vi att fatta beslut om hur vi ska fortsätta med ytterligare prospekteringsverksamhet inom Bodaibo och Amur, säger Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields AB.

Stockholm den 1 oktober 2018

För ytterligare information, kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com mailto:mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, ekonomichef, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com mailto:tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2018-10-01 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24227

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), noterat på NASDAQ First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsföretag med verksamhet i östra Ryssland. Bolaget innehar 14 licenser för både guldprospektering och produktion som täcker 2 159 km2. Kopy Goldfields strategi är att skapa värde genom att identifiera och förvärva guldprojekt med stor potential, samt prospektera och undersöka dem tills de antingen kan säljas kontant eller utvecklas och finansieras i samarbete med en partner.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som har godkänts av EU. Hagberg & Aneborn Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: +46-8-408 933 50.

Aktien
Ticker: KOPY
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 Utestående aktier: 79 866 054

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.