Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-06-28

Kopy Goldfields: Kopy Goldfields slutför förhandling om försäljning av Kopylovskoye-projektet

KOPY GOLDFIELDS SLUTFÖR FÖRHANDLING OM FÖRSÄLJNING AV KOPYLOVSKOYE-PROJEKTET

Kopy Goldfields AB (publ) (Kopy Goldfields eller Bolaget) har glädjen att tillkännage att förhandlingar om en kontantförsäljning av Kopylovskoye-projektet för 6 miljoner USD har slutförts. Kopylovskoye-projektet består av fyra berggrundslicenser, Kopylovskoye, Vostochnaya Ploshad, Pravovesenny and Takhtykan. Ett avtal har tagits fram och förväntas bli undertecknat under tredje kvartalet 2018.

Enligt avtalet säljer Kopy Goldfields 100% av sitt dotterbolag LLC Taiga till en grupp av privata ryska investerare i en kontantförsäljning för 6 miljoner USD. LLC Taiga är ett helägt dotterbolag till Kopy Goldfields AB och innehar fyra berggrundslicenser för prospektering och produktion, Kopylovskoye, Vostochnaya Ploshad, Pravovesenny och Takhtykan. För Kopylovskoye-fyndigheten har 7,4 ton C1+C2 guldreserver enligt rysk klassificering rapporterats.

Avtalet är framtaget och överenskommet mellan parterna, dock ej ännu undertecknat och bindande. På grund av några legala formaliteter förväntas affären att avslutas under tredje kvartalet 2018. Köpeskillingen kommer att erhållas genom flertalet utbetalningar under 36 månader.

"Vi ser denna transaktion som en viktig prestation i linje med vår strategi. Affären bekräftar intresset för guldprojekt i området. Köparen är vill utveckla Kopylovskoye-fyndigheten till produktion så snart som möjligt, vilket vi uppmuntrar från vår sida och bistår med support. Affären kommer att stärka vår kassa under de kommande åren. Transaktionen är dock ej slutförd ännu och det återstår fortfarande några frågor att lösa innan vi kan se pengarna. Vi kommer att kommunicera mer detaljer så snart affären är stängd.", säger Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields AB.

Stockholm, 28 juni 2018

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com mailto:mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com mailto:tim.carlsson@kopygoldfields.com

Denna information är sådan information som Kopy Goldfields AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 juni 2018 kl. 15.30 CEST.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2018-06-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23584

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag som verkar i ett av världens mest guldrika områden: Lena Goldfields i Bodaibo, Ryssland. Bolaget innehar rättigheterna till tolv berggrundslicenser och en alluviallicens för både prospektering och produktion som täcker 2 049 km2, av vilka Krasny-licenserna (två berggrundslicenser och en alluvial) ägs till 49 % bolaget. Målet för Kopy Goldfields verksamhet är att i närtid starta guldproduktion i samarbete med en produktionspartner inom ramen för ett joint venture.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som har godkänts av EU. Hagberg & Aneborn Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: +46-8-408 933 50.

Aktien
Ticker: KOPY
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 Utestående aktier: 79 866 054

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.