Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-17

Kopy Goldfields: Kopy Goldfields slutför försäljningen av Kopylovskoye-projektet

KOPY GOLDFIELDS SLUTFÖR FÖRSÄLJNINGEN AV KOPYLOVSKOYE-PROJEKTET

Kopy Goldfields slutför försäljningen av Kopylovskoye-projektet Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy Goldfields" eller "Företaget") har nöjet att meddela att försäljningen av Kopylovskoye-projektet har slutförts och att den första delbetalningen har inkommit. Det totala försäljningspriset är 6 miljoner USD kontant, att betalas över tre år. Kopylovskoye-projektet kombinerar fyra berggrundslicenser för prospektering och utvinning av guld: Kopylovskoye, Vostochnaya Ploshad, Pravovesenny och Takhtykan.

Kopy Goldfields har sålt 100 % av dotterbolaget LLC Taiga till en grupp privata ryska investerare för 6 miljoner USD. LLC Taiga är ett helägt dotterbolag till Kopy Goldfields AB, som innehar fyra prospekterings- och produktionslicenser, Kopylovskoye, Vostochnaya Ploshad, Pravovesenny och Takhtykan, varav Kopylovskoye-fyndigheten har rapporterat 7,4 ton C1+C2-guldreserver i berggrunden.

Det totala försäljningspriset ska erläggas i form av flera delbetalningar före utgången av 2021. Om delbetalningarna genomförs snabbare och slutförs senast den 31 december 2020, kommer det totala priset att sänkas till 5 miljoner USD. Den nya ägaren är entusiastisk över projektet och förbereder för närvarande intensivt utvecklingssäsongen 2019.

"Att slutföra denna transaktion tog längre tid än vi planerade i juni 2018, eftersom den ursprungliga köparen inte betalade det överenskomna priset i tid. Under de senaste månaderna har vi annullerat den första transaktionen, återtagit vårt ägande i LLC Taiga, hittat en ny köpare enligt motsvarande villkor, genomfört det nya försäljningsavtalet och erhållit den första delbetalningen. Vi är glada att kunna bekräfta att det ryska rättssystemet har fungerat mycket bra och effektivt. Vi ser denna transaktion som en viktig milstolpe i vår strategi. Affären bekräftar att det finns ett stort intresse för guldprojekt i området och möjligheten att marknadsföra projekt till rimliga priser. Köparen är dedikerad att vidareutveckla Kopylovskoye-fyndigheten till produktion så snart som möjligt och vi kommer från vår sida att stödja köparens ansträngningar. Syftet med denna affär är att stärka vår kassa under de närmaste åren", säger Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields.

Stockholm, 17 december 2018

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com mailto:mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com mailto:tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2018-12-17.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24815

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ First North i Stockholm, är ett svenskt guldprospekteringsbolag som verkar i de ryska regionerna Irkutsk och Amur, två av världens mest guldrika områden. Bolaget innehar för närvarande 14 licenser, grupperade i tre projekt, som ger oss rätt att prospektera och producera guld. Kopy Goldfields strategi är att skapa värde genom att identifiera och förvärva potentiella guldprojekt med stor potential, samt prospektera och undersöka dem tills de antingen kan säljas kontant eller vidareutvecklas i samarbete med en partner.

Kopy Goldfields AB tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som har godkänts av EU. Hagberg & Aneborn Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel.: +46 8 408 933 50.

Aktien
Ticker: KOPY
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457
Utestående aktier: 103 825 869

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.