Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-06-27

Kopy Goldfields: Nytt prospekteringsprojekt i ryska Fjärran Östern

NYTT PROSPEKTERINGSPROJEKT I RYSKA FJÄRRAN ÖSTERN

Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy Goldfields" eller "Bolaget") har glädjen att tillkännage ett nytt guldprospekteringsprojekt i ryska Fjärran Östern. En avsiktsförklaring har undertecknats och förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2018. Projektet är ett alluvialt guldprojekt i tidigt stadie som Kopy Goldfields kommer att förvärva andelar i genom att investera i projektet (sk. "earn- in"). Den totala licensarealen överstiger 115 km2 och ligger i en historiskt aktiv guldregion med välutvecklad infrastruktur. Projektet bedöms ha en utmärkt prospekteringspotential och relativt kort ledtid till guldproduktion i jämförelse med bergrundsguld.

"Vi har tagit beslutet att ansluta oss till detta projekt baserat på dess exceptionella prospekterings- men framförallt produktionspotential. Projektet kombinerar flertalet alluviala prospekteringslicenser och ligger i en region med en lång historia av alluvial guldproduktion. Det är också en region som erbjuder långt mer avancerad infrastruktur än vad vår nuvarande verksamhetsregion Bodaibo gör. Innan projektet inleddes genomförde vi verifikationsborrning i området som återgav väldigt positiva och lovande resultat. Parallellt med slutförandet av förvärvsavtalen påbörjar vi redan i sommar ett prospekteringsprogram innehållandes en del borrning och vi ser med spänning fram emot de första resultaten" säger Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields AB.

Mer detaljer kommer att delges senare under året när förvärvet har slutförts. Prospekteringsresultaten kommer att rapporteras regelbundet.

Stockholm, 27 juni 2018

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com mailto:mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com mailto:tim.carlsson@kopygoldfields.com

Denna information är sådan information som Kopy Goldfields AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 juni 2018 kl. 8.00 CEST.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2018-06-27 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23563

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag som verkar i ett av världens mest guldrika områden: Lena Goldfields i Bodaibo, Ryssland. Bolaget innehar rättigheterna till tolv berggrundslicenser och en alluviallicens för både prospektering och produktion som täcker 2 049 km2, av vilka Krasny-licenserna (två berggrundslicenser och en alluvial) ägs till 49 % bolaget. Målet för Kopy Goldfields verksamhet är att i närtid starta guldproduktion i samarbete med en produktionspartner inom ramen för ett joint venture.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som har godkänts av EU. Hagberg & Aneborn Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: +46-8-408 933 50.

Aktien
Ticker: KOPY
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457
Utestående aktier: 79 866 054

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.