Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-22

Kostnadseffektiv sterilisation med Getinges nya ångautoklav Solsus 66

[image]

Sterilisation spelar en avgörande roll på sjukhus, och framgångsrika steriltekniska avdelningar kräver effektiva autoklaver med kvalitetskomponenter. Den medicintekniska leverantören Getinge som har lång erfarenhet av sterilgodshantering presenterar nu den nya ångautoklaven Solsus 66.

- Särskilt nu, mitt i kampen mot COVID-19-pandemin, utsätts hälso- och sjukvårdsorganisationer för stora utmaningar i fråga om drift och ekonomi. Den steriltekniska avdelningen måste felfritt kunna bearbeta kirurgiska instrument för att kunna hantera den stora eftersläpningen av operationer. Solsus 66 har utvecklats med tanke på dessa utmaningar, menar Stéphane Le Roy, President Surgical Workflows på Getinge. - Autoklaven är ett koncentrat av de tekniska kunskaperna hos Getinge, med verkligt konstruktionsmässigt fokus på kostnadseffektivitet.

Solsus 66 kan användas för allmän ångsterilisation av kirurgiska instrument, textiler och sjukhustillbehör vid ett temperaturintervall på 121 till 134 °C.

 - Vår nya autoklav uppfyller alla relevanta standarder och är en genomräckningsmodell vilket reducerar risken för korskontamination mellan rena och orena zoner. Den hygieniska utformningen är tillförlitlig och beprövad och bygger på Getinges långa erfarenhet av utrustning för steriltekniska avdelningar, berättar Karolina Olofsson, produktchef för autoklaver på Getinge.

Hon fortsätter:

- Solsus 66:s utförande är platsbesparande med en vertikal skjutdörr, vilket gör den enkel att installera och ger snabb åtkomst vid underhåll. Trots detta har den stora kammarvolymer från 449 upp till 899 liter, vilket ger en hög kapacitet. Den har dessutom en högupplöst pekskärm som ger en tydlig överblick från olika vinklar i kontrollområdet.

En viktig del av Getinges miljömål är att tillverka autoklaver med låg energiförbrukning i syfte att reducera klimatpåverkan. Solsus 66 är ett exempel på hur smarta tekniska lösningar kan användas för att hålla ner energiförbrukningen. Tillvalssystem ECO för Solsus 66 går ett steg längre genom att reducera vattenkraven för vakuumpumpen och separera avloppsvattnet från det återanvändningsbara kylningsvattnet.

Läs mer om Getinge Solsus 66 >> (https://www.getinge.com/int/product-catalog/getinge-solsus-66/)

Denna text är avsedd för en internationell publik utanför USA.

Författare Getinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.