Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-08-26

Kristina Wright utsedd till ny Chief Operating Officer för OX2

Kristina Wright börjar som Chief Operating Officer på OX2 den 1 november och kommer då även att ingå i OX2s ledningsgrupp.

Som Chief Operating Officer (COO) kommer Kristina Wright att ansvara för att öka tillväxten på OX2s marknader, liksom att utveckla synergier mellan marknaderna.
Kristina Wright är för närvarande vice vd, ansvarig för Global Operating Model and Transformation office, på Vestas. Innan det har hon innehaft liknande roller på A.P. Moeller Maersk. 
-        Jag är mycket glad att Kristina Wright börjar på OX2 och vill välkomna henne till arbetet i ledningsgruppen. Kristina har en djup förståelse för och erfarenhet av vår typ av affärsverksamhet och goda ledaregenskaper. Det här kommer att vara mycket värdefullt för oss i vår fortsatta tillväxtresa, säger Paul Stormoen, vd, OX2.  
-        Jag ser mycket fram emot att börja som COO på OX2 och få vara del av deras tillväxtresa. Deras mission att accelerera tillgången till förnybar energi har aldrig varit viktigare än nu. Jag är ödmjuk och förväntansfull inför möjligheten att få vara med och leda det här fantastiska företaget”, säger Kristina Wright.

För ytterligare information, vänligen kontakta


Katarina Grönwall, Chief Communications, people and sustainability, OX2
Tel: 08-55 931 011, press@ox2.com

Om OX2 AB (publ)


OX2 utvecklar, bygger och säljer land- och havsbaserad vindkraft och solkraft. OX2 erbjuder även förvaltning av vind- och solparker efter färdigställande. OX2s utvecklingsportfölj består av både egenutvecklade och förvärvade projekt i olika faser. Företaget är också aktivt inom teknikutveckling kopplad till förnybara energislag, som vätgas och energilagring. OX2 har verksamhet på elva marknader i Europa: Sverige, Norge, Finland, Estland, Litauen, Polen, Rumänien, Frankrike, Spanien, Italien och Grekland. Under 2021 omsatte OX2 cirka 5 miljarder kronor. Företaget har cirka 300 medarbetare och huvudkontor i Stockholm. OX2 är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 2022. www.ox2.com

Bifogade filer


Kristina Wright utsedd till ny Chief Operating Officer för OX2

Författare MFN