Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-30

LÄKEMEDEL: COVID-19-VACCIN MINST 50% EFFEKTIVT ENL FDA - CNBC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska läkemedelsverket, FDA, meddelade på torsdagen att myndigheten kommer godkänna ett covid-19-vaccin om det är säkert och minst 50 procent effektivt.

Det rapporterar CNBC.

FDA:s kommissionär Stephen Hahn sade att "vi alla vill ha ett vaccin imorgon. Det är orealistiskt. Och vi vill alla ha ett vaccin, som är 100 procent effektivt. Igen, orealistiskt."

Att ett vaccin har 50 procent effektivitet innebär att i genomsnitt kommer vaccinet reducera risken av en covid-19-infektion med 50 procent, enligt CNBC.

FDA-kommissionären meddelade att det finns därav en risk att vaccinet är 50 procent effektivt, även om han hoppas på att det kommer vara högre.

Minimigränsen på 50 procent gav guidning till vaccintillverkare, som Pfizer och Moderna, om hur studier kring vaccinet ska uträttas, heter det.

Stephen Hahn fortsatte med att FDA inte kommer godkänna ett vaccin om det inte är säkert, även om det är över 50 procent effektivt. FDA kommer "väldigt, väldigt, väldigt noggrant" kolla på säkerhetsdata, samt vara transparanta om vad myndigheten sett.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.