Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

LC-TEC: FORTFARANDE STOR OSÄKERHET PGA PANDEMIN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-handlade LC-Tec redovisar ett rörelseresultat på -0,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-0,2).

Nettoomsättningen uppgick till 3,8 miljoner kronor (4,7).

LC-Tec pekar på att osäkerheten till följd av effekterna av pandemin fortfarande är stor, men produktion, leveranser och etablerade kundkontakter kan i nuläget upprätthållas på ett acceptabelt sätt. Däremot medför reserestriktioner och inställda mässor till viss del svårigheter att skaffa nya kunder.

Inom affärsområdet Smarta glasögon, som LC-Tec ser som sitt nästa tillväxtområde, kan resultatet av flera års utveckling nu konstateras genom ökad försäljning och fler kunder, skriver LC-Tec. Försäljningen inom Smarta glasögon uppgick under kvartalet till 1,5 miljoner kronor.

Inom affärsområdet 3D har försäljningen på den internationella biografmarknaden fortsatt att ligga på en mycket låg nivå till följd av coronakrisen samt på grund av den patenttvist LC-Tecs försäljningspartner Lightspeed Design är indragen i. Det råder ännu oklarhet om när rättsprocessen kan komma att avslutas. Försäljningen inom affärsområdet 3D minskade i kvartalet till 0,1 miljoner kronor, från 1,7 miljoner motsvarande period förra året.

Under rubriken Framtidsutsikter skriver LC-Tec att de nya affärsområdena Kamera och Smarta glasögon utvecklas väl. De är i en tidig utvecklingsfas varför det är svårt att uttala sig om när och hur en möjlig volymproduktion och marknad skulle se ut och vad det skulle innebära för LC-Tec, enligt bolaget.

Vidare uppges att framtiden inom 3D-biografindustrin fortfarande är svårbedömd och marknaden kommer på sikt att bli mättad, varför intäkter från denna marknad kommer att fortsätta minska. De negativa effekterna av corona slår också mest på detta affärsområde.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.