Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-28

LIGHT AIR: NETTOOMSÄTTNINGEN STEG TILL 11,3 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lightair, som utvecklar och säljer luftrenare, redovisar en nettoomsättning för det andra kvartalet 2020 på 11,3 miljoner kronor (2,8).

Orderingången steg till 7,3 miljoner kronor (3,3).

Rörelseresultatet sjönk något till -2,6 miljoner kronor (-2,5) medan nettoresultatet minskade till -2,8 miljoner kronor (-2,7).

Rörelseresultatet har belastats med tillfälliga kostnader för transport och logistik om 0,5 miljoner kronor till följd av produktionsstopp i fabriken på grund av coronapandemin.

"Rörelseresultatet har även belastats med lämnade marknadsföringsstöd om 1,7 miljoner kronor (0) och betydligt högre avskrivningar, totalt 1,2 miljoner kronor (0,2), avseende immateriella tillgångar från förvärvet av Cellflow East", skriver bolaget.

Enligt Light Air bidrar pandemin till ökad medvetenhet hos allmänheten om luftföroreningar, bakterier, virus, mögel och därmed sammanhängande hälsoproblem.

"Denna växande medvetenhet skapar ökad efterfrågan för våra produkter, vilka oskadliggör luftburna virus (Ionflow redan i luften), hos både befintliga och nya distributörer. Vi är övertygande om att detta långsiktigt kommer betyda en ökad medvetenhet om och intresse för luftrening med inverkan på bland annat virus och mikrober", skriver Light Airs vd Lars Liljeholm.

I vd-ordet framgår även att styrelsen kommer att kalla till extra bolagsstämma i syfte att ändra bolagsordningen för att dels ändra begränsningar avseende aktiekapital och antal aktier och dels besluta om ett bemyndigande för styrelsen att genomföra ytterligare finansiering genom ökning av det totala antalet aktier med 20 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.