Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-16

LIME: HÖJER FIN MÅL, SER DOCK EJ SAMMA HÖGA MARGINALER SOM 2020

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IT-bolaget Limes styrelse har under hösten utvärderat de finansiella målen och beslutat att dessa ska justeras.

"När det gäller försäljningstillväxt vill vi tydliggöra att även förvärv ryms inom vår tillväxtstrategi. Målet för försäljningstillväxt ändras därför från 15 procents organisk tillväxt, till 18 procents total tillväxt. Jag vill dock betona att organisk tillväxt kommer att fortsätta att vara den viktigaste tillväxtdrivaren för Lime", skriver vd Erik Syrén i bokslutskommunikén.

Lönsamhetsmålet justeras och höjs också, från över 23 procents ebita-marginal, till över 25 procents ebita-marginal.

"Vi har sett en lönsamhetsförbättring sedan fjärde kvartalet 2019 eftersom vi har ökat andelen återkommande intäkter per anställd. Vår bedömning är att lönsamheten även fortsättningsvis kommer att vara stark. Samtidigt vill vi nyttja vår lönsamhet till investeringar i tillväxt och förväntar oss därför inte samma höga marginaler som 2020", skriver vd.

Målsättningen att nettoskulden inte ska överstiga 2,5 gånger ebitda och en utdelningspolicy att dela ut 50 procent eller mer av nettovinsten kvarstår.

"Vår förväntan är att marknaden första halvåret 2021 successivt kommer förbättras. Samtidigt är läget fortfarande svårbedömt beroende på hur smittspridningen utvecklas. Det är fortsatt vår uppfattning att de beteendeförändringar pandemin har skapat, såsom minskat resande och mer arbete hemifrån, kommer att leda till ökad digitalisering på medellång och lång sikt. Företag behöver CRM-system för bättre struktur, samarbete och uppföljning av medarbetare", skriver Erik Syrén.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.