Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-16

Lindab blir marknadsledande i Nederländerna med förvärvet av R-Vent

Lindab förvärvar ventilationsbolaget R-Vent och får därmed en stark position i Nederländerna. R-Vent är den ledande producenten och distributören av ventilationsprodukter, med en omsättning på ca 500 MSEK.

Lindabs produkter säljs idag i Nederländerna av R-Vent, den ledande distributören av ventilationsprodukter. R-Vent har även en omfattande egen produktion av cirkulära och rektangulära kanalsystem med tillbehör. Försäljning och distribution sker på fyra platser i landet. Med förvärvet etablerar Lindab egen verksamhet i Nederländerna och kommer därmed att finnas i 21 länder.

R-Vent säljer till installatörer och återförsäljare. De tillhandahåller även kompletta ventilationssystem som en tjänst, där egentillverkade och inköpta komponenter kombineras.

"R-Vent är en uppskattad samarbetspartner till Lindab och vi är mycket glada över att välkomna dem som en naturlig del av Lindabkoncernen", säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. "Nederländerna har en stark och välutvecklad ventilationsmarknad och det är strategiskt viktigt för oss att ha egen närvaro i landet. R-Vent passar mycket bra med vår övriga verksamhet. De har högkvalitativa produkter och hög kunskap om ventilation. Vi ser även fram emot att få arbeta vidare med Jeroen Rook som VD för bolaget."

"Det finns goda utvecklingsmöjligheter för R-Vent tillsammans med Lindab. Vi har en bra relation sedan länge och ser fram emot att kunna dra nytta av Lindabs starka inköpskanaler samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro", säger Jeroen Rook, VD för R-Vent.

R-Vent är idag en del av Bergschenhoek Groeps ventilationsdivision. Lindab förvärvar verksamheterna Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet och Vespi. R-Vent har sin bas i Bergschenhoek utanför Rotterdam. Bolaget omsätter ca 500 MSEK årligen och har 140 medarbetare. Rörelsemarginalen är i dagsläget i linje med Lindabs rörelsemarginal inom affärsområdet Ventilation Systems.

Läs mer om R-Vent på deras hemsida: https://www.r-vent.com/

Denna information är sådan som Lindab är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-06-16 11:45 CET.

Kontakt

Ola Ringdahl
VD och Koncernchef
E-post: ola.ringdahl@lindab.com
Telefon: +46 (0) 431 850 00

Catharina Paulcén
Head of Corporate Communications
E-post: catharina.paulcen@lindab.com
Mobil: +46 (0) 701 48 99 65

Författare Cision